mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на ламинат

почистване след ремонт

Рефлекс М извършва почистване на ламинат с модерни средства и методи на действие. Ламинираният паркет е сравнително нов вид подова настилка, която е все по-предпочитана както заради това, че се е превърнала в актуална  тенденция в интериорния дизайн, така и заради чудесните си характеристики и многобройни предимства.

Ламинатът е с отлично съотношение между качество и цена, а освен това се поддържа лесно в безупречно състояние. Предвид масовата му употреба в частни домове и обществени обекти, ние включихме и професионалното му изчистване в списъка си с услуги. Поредната дейност, която изпълняваме със същия педантизъм и внимание, както и останалите операции.

Какво е различното при това подово покритие?

За разлика от стандартния, ламинираният паркет не се нуждае от периодично циклене, лакиране и третиране с терпентин. Хигиенизацията на този вид подова настилка е максимално улеснена, но въпреки това, има специфични изисквания, които трябва да се следват стриктно.

Особен момент е почистването на ламинат в обекти, в които е протекъл ремонт, и неправилните действия на строителите биха могли да причинят издраскване и захабяване. Повреждането се дължи на свойството на праха и строителните отломки да действат като абразив, върху покритието на ламината.

Към ламината трябва да се подхожда с внимание, макар че е една от най-устойчивите на механично въздействие настилки. Ламинираният паркет, за разлика от класическия дървен, се дели на различни класове, указващи неговата износоустойчивост. Нашите експерти винаги се съобразяват с вида и класа на настилката, преди да започнат с професионално почистване на ламинат, с цел да го съхранят, премахвайки различните замърсители.

Как действаме?

Когато почистваме ламинат, ние винаги започваме с обезпрашаване на повърхността. Използваме мощни тримоторни прахосмукачки, способни да се справят успешно и с по-груб строителен отпадък. Докато ламинатът е максимално устойчив на удар, надраскване и химикали, то влагата може да бъде проблем, прониквайки във фугите на паркета. Раздуването и разместването на плочите е често срещан проблем след обилно омокряне на пода.

Основната част от процедурата включва забърсването на повърхността с добре подбран препарат, спрямо степента на замърсяване и класа на паркета. При рутинно почистване и поддръжка, операцията се извършва ръчно, когато се касае за по-малка площ и наличие на трудно достъпни за машините места. Прилагаме двустепенен процес, като използваме моп за влажно почистване и моп за полиране, след пълното абсорбиране на влагата.

Ремонтът приключи – а сега накъде?

По-специфична е работата на екипа ни, когато извършваме почистване на ламинат след основен или освежителен ремонт. В зависимост от конкретните нужди, използваме еднодискови почистващи машини, с чиято помощ премахваме без остатък лепила и други строителни материали от повърхността на облицовката, без да премахваме нейното ламинирано покритие.

Запазваме подовете ви в отлично състояние в продължение на десетилетия. Професионалното почистване на ламиниран паркет е подходящо както за жилища, така и за офиси, търговски обекти, заведения и учреждения. С тази услуга отново получавате високо качество на достъпна цена.

phone