mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на теракот

почистване на теракот след ремонт

Можете да потърсите Рефлекс М и за професионално почистване на теракот. Теракотът е предпочитана санитарна облицовка, поради отличните си характеристики, естетическа стойност и възможност да се поддържа идеална хигиена в конкретното помещение.

Теракотената облицовка се използва масово в жилища, търговски обекти, производствени предприятия, болници, обществени кухни, заведения и ресторанти. Услугата е подходяща за всички, които искат да върнат първоначалния облик на подовите и стенни облицовки, но не разполагат с времето, средствата и познанията да го постигнат сами.

Защо е необходимо професионално отношение към теракотените подови настилки?

Между теракот и гранитогрес има известни прилики, но това са два коренно различни материала с индивидуални характеристики и свойства. За разлика от гранитогреса, теракотът е мек и не особено устойчив на нараняване материал, което означава, че може да бъде лесно наранен както в процес на използване, така и при неправилно чистене.

Теракотът се състои от няколко пласта и има по-висока влагоабсорбираща способност – над 0.2%. Най-голям проблем за облицовките от този вид е замърсяването и захабяването на фугите. Състоянието се влошава драстично по време на ремонти.

Всеки ремонт в помещението ни задължава да следваме специфичен метод на почистване и да включим в действие на тежката артилерия – професионалната техника. Извършваме прецизно основно чистене на подове и стени, покрити с теракотени плочи след ремонт, предпазвайки от фатално повреждане скъпата ви облицовка.

Как действаме?

В процес на почистването на теракот следваме няколко последователни стъпки. Първа в битката с мръсотията се включва мощната ни прахосмукачка, способна да се справи дори с по-груб и голям като количество строителен отпадък. Следващият етап включва изчистване на фугите с пластмасова четка, последвано от повторна машинна обработка с подходящите накрайници.

За да почистим идеално дори стари и упорити замърсявания, ние използваме специални концентрирани разтвори на алкална, неутрална или киселинна основа, в зависимост от вида и степента на замърсяване. Настилките – подове и стенни облицовки се обработват с еднодискова машина, премахваща напълно дори старите и упорити петна.

Разтворената мръсотия и остатъчната течност се поемат от професионална водосмукачка до пълното подсушаване на почистения теракот. Задължителен етап при почистване на теракотена облицовка е нанасянето на полиращ препарат, притежаващ свойството да образува лек филм върху повърхността. По този начин повърхността се предпазва от последващо надраскване, замърсяване и захабяване.

Полиращият препарат е устойчив на триене, което е идеално решение за обществени, търговски и производствени сгради и помещения. Сходна процедура се следва и при почистването след ремонт, но в този случай се вземат предвид вида и количеството полепнал на повърхността строителен отпадък.

Оценката на замърсяването ни позволява да изберем правилно както вида на препаратите, с които ще почистим, така и методите на действие – машинно, ръчно или комбинирано. Теракотът се поддържа лесно, но за качественото му почистване е редно да се обърнете към нас – професионалистите. Професионалното почистване на подови и стенни облицовки от теракот е добре да се прави поне веднъж годишно.

phone