mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране на килими

пране на килими

Нуждаете се от фирма за професионално пране на килими? Рефлекс М е на ваше разположение. Килимите са изключително меки на допир. Разнообразието в предлаганите цветове и шарки е огромно. Всеки може да подбере модел, отговарящ на съответния интериор. Меката подова постелка се вписва чудесно във всяка стая и коридор.

Някои офиси предпочитат да заменят грубия мокет с изящен килим, но подобно на мокетната настилка и той се поддава изключително лесно на замърсяване. Едва ли някой би се замислил, защо професионалното пране доби така широка популярност. Когато почистването се извършва от специализирана почистваща фирма, резултатът е видим с просто око.

Почистването и прането на килими е необходимост при съжителството на повече хора, малки деца и домашни любимци. Материята, използвана за изработка на меката постелка може да бъде памук, вълна и друга текстилна комбинация. Видът не оказва значение за нивото на замърсяване и захабяване.

В случай, че не се предприеме своевременно чистене с професионални методи, тъканта ще се превърне в място за развитие на микроби и акари. За правилно изпълнение на задачата, се вземат предвид: плътност, големина, материя за изработка и ниво на замърсеност. Някои хора предпочитат да перат мръсните си килими в автомивки. Това не е удачно решение.

Оставете компетентните лица в света на автомобилите да вършат своята работа и позволете на нашия екип да разгърне дейността си. В работния процес ползваме различни видове шампоани и четки. В зависимост от степента на замърсяване, екипът ни използва прахосмукачки за професионални цели и еднодискови и вакуумни машини за пране.

След като настилката бъде изпрана, се подлага на внимателен преглед за наличие на петна. Ако се открият такива, те се третират допълнително с по-силни препарати. Завършва се с професионално подсушаване. Изделието възвръща първоначалните си цветове, а вие се радвате на свежестта и уюта на своя дом.

Прането на меките подови настилки, с цел поддържането им в добро състояние, се прави поне веднъж на шест месеца.

Нуждае ли се килимът от особено внимание?

Качественият килим се замърсява не по-малко от евтината му разновидност. Въпросът е дали сме склонни да влошим фатално визията на скъпото изделие, така както бихме били петимни да погубим килима, закупен от някой пазар на символична цена. Влагайки немалко средства в една красиво подово покритие, обикновено искаме да го виждаме в пълния му блясък в продължение на дълги години.

Когато скъпата постелка се замърси, не бива да опитваме да я чистим сами. Правилното решение е да потърсим професионалните фирми за пране на килими в София, които ще ни предложат не само качествена услуга, но и добра цена. Иначе рискуваме просто да разнесем натрупаната мръсотия, използвайки некачествен препарат и да влошим драстично състоянието на изделието, влагайки силни химикали, водещи до избеляване на цветовете и загрубяване на меката настилка.

Плътните килими не са дреха, която можем просто да пъхнем в пералнята. Най-често те са тежки и големи като размер вълнени, памучни тъкани, които е наложително да се изперат на мястото, където са поставени. С малко разум ще разберем, че трябва да наемем професионален екип, който да почисти изделията в дома ни, прилагайки машинно пране с последващо подсушаване, за да бъде предпазен твърдия под от влагата.

По-компактните и леки килими, можем да поверим на компания, извършваща пране от врата до врата. Същото се отнася и за мокетните пътеки, покриващи пода на коридорите и стълбищата. Пътеките се полагат на равна повърхност, върху която да се почистят равномерно, а такава е на винаги налична в жилищата.

Защо да ни се доверите?

Работим бързо, прецизно и отговорно. Доверете ни се, ако търсите професионализъм на достъпна цена. Работим с различни като размер и вид на тъканите подови настилки и предлагаме качество на цени, отговарящи на извършената работа, сложността на операцията и използваната професионална техника.

Можем да се заемем с дълбоко проникващо изпиране на килима във вашия дом, както и да извършим операцията на наша територия, в случай, че в жилището ви тече ремонт и почистването е неудачно и невъзможно. Децата и хората, които не могат да бъдат изведени от жилището често са пречка пред изпълнението на задачата по домовете. За тези случаи осигуряваме безплатен транспорт – част от изгодната ни ценова листа.

Занимаваме се с професионално изпиране на подови постелки и постоянно усъвършенстваме тази част от нашата дейност, добавяйки в работата си все по-модерни почистващи машини и методи, съобразени с нарастващите изисквания на модерния човек. Не работим с токсични и неприятно миришещи химикали. Почистваме с екологично чисти препарати, подходящи за помещения, обитавани от деца, домашни любимци и болни хора.

Екипът, който ще се заеме с тази задача е преминал специална професионална подготовка. Нашите хигиенисти подлежат на инструктаж за правилно управление на професионалните машини, гарантиращ както тяхната безопасност, така и запазване качеството на вашето обзавеждане.

Конкретната услуга е много по-търсена, отколкото предполагате. От нея се възползват не само големи корпоративни клиенти, но и обикновени собственици на жилища, съзнаващи, че техните килими заслужават специално внимание.

Мръсният килим влошава обстановката, в която живеете. Дори при ежедневно почистване с прахосмукачка, в даден момент изпирането му е неизбежно. Не се опитвайте да го правите сами, особено ако държите на красивото и скъпо изделие. Доверявайки се на нас, килимите ви ще бъдат меки, идеално чисти, с ярки цветове и приятен аромат.

Идеално почистен ли е домът ви?

Забърсали сте праха, измили сте прозорците и подовете, почистили сте с прахосмукачка, но подът изглежда е мръсен, което обезсмисля всичките ви усилия, защото от красивият някога килим се носи неприятна миризма, а петната личат отдалече. Предоставяме висококачествени професионални услуги на достъпна цена, за да можете смело да заявите, че в дома ви царят идеална свежест и чистота.

Освен супер изгодните ни цени, със сигурност ще ви очароват и различните опции, съпътстващи тази наша дейност. Освен в домовете на клиентите, осъществяваме процедурата и от врата до врата, което означава, че постелката ви ще бъде изпрана на наш терен, и ще ви бъде върната идеално чиста и напълно суха. Не се притеснявайте, че това ще ви коства допълнителни средства, защото осигуряваме и безплатен транспорт.

Кога почистването на място е неудачно?

Не винаги е удачното да изперем килимите в собствения ви дом, особено с омокряне. В случай че са поставени върху твърда настилка, неподлежаща на намокряне, е по-добре да бъдат изнесени от помещението и почистени другаде. Препоръчваме този вариант, когато подовете са деликатни или под килима е поставен мокет. Покриваме столичните квартали Младост и Люлин, като вземането и връщането е изцяло за наша сметка.

Изпирането в обект на клиента е крайно неподходящо за обществени сгради и бизнес помещения, където кипи непрекъснат живот. За да не си пречим взаимно и забавяме процеса по хигиенизация, ние ви предлагаме едно оптимално решение, което същевременно е и супер изгодно. Няма да пречим на работния ви процес и да безпокоим вашите клиенти, докато работим. Разполагаме с нужната техническа база да извършим операцията там, където никой няма да търпи неудобства и да страда.

Удачно е да се заемем със задачата на наш терен, ако в дома ви е пренаселено, отглеждате децата си, грижите се за болен родител. Тази опция е единственият възможен вариант за медицински заведения с лежащо болни, за детски градини, училища и хотели. Постарали сме се да разработим услугата така, че в нито една сграда, обект или дом да не се променя ритъмът на живот, поради шума от мощните ни професионални машини.

Предлагаме максимално удобни варианти

Ние сме предпочитан партньор в хигиенизацията, защото предлагаме варианти, съобразени с нуждите на нашите клиенти. Щом дълбокото екстракторно изпиране е нежелано и неудачно, имаме пълната готовност да извършим висококачествено сухо пране на място. Процедурата се изпълнява отново с последно поколение професионална техника и почистващи препарати, а резултатите са отново отлични – такива, каквито очаквате да бъдат.

Сухата обработка е добра алтернатива, ако отдолу има дървен паркет, мокет и друга настилка, която не търпи намокряне. По този метод изделието се обработва повърхностно, а не в дълбочина, с цел предпазване на деликатната материя от повреждане. Прилага се върху слабо замърсени материи и основно с цел освежаване.

Цени, съобразени с вашите възможности

Цените ни се формират на база площ за почистване, вид на материята, метод на действие и степен на замърсяване. Големината има значение за стойността на услугата, но тя не е единственият фактор. Услугата може да се оскъпи при обработка на деликатни материи, нуждаещи се от специални методи, технически арсенал и препарати.

Упорити и стари петна затрудняват сериозно нашата работа, и напълно логично добавят към стойността на операцията. Въпреки всичко, сме се постарали да предложим възможно най-ниските тарифи, достъпни за всички частни и бизнес клиенти в столицата. Разполагаме с достатъчно голям екип, за да се отзовем на място веднага щом ни повикате.

Почистване на килими в София, извършено с най-модерната специализирана техника можете да поръчате по време на пролетното почистване или когато е нужно. Ремонти, партита, отглеждане на домашни любимци и малки деца – това са все причини да ни потърсите, знаейки че ще постигнем онази степен на чистота, нужна за приятна, здравословна и луксозна атмосфера.

phone