mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране и почистване на матраци

почистване на матракРефлекс М осъществява професионално пране на матраци. Процедурата трябва да се изпълнява поне два пъти в годината, защото матракът е място на развитие на всякакви микроби и акари. Прахта се натрупва в гънките му изключително бързо и лесно. Неподдържането на постоянната му чистота се оказва решаващ фактор за развитието на дихателни алергии и засилването на астматични пристъпи.

Грижите, които всеки от нас може да полага за чистотата на матрака включват периодичното му изнасяне на слънце, смяна и изпиране на протектора и изтупване на прахта. Тези грижи са далеч недостатъчни. Периодично е необходимо матракът да бъде изперан. За целта е препоръчително да използвате услугите на професионална почистваща фирма.

Специалистите, работещи в почистващата ни компания са с дългогодишен опит в прането на различни части от мебелировката, гарантирайки безкомпромисно качество и обръщане на внимание на всеки детайл. Качеството, което ще получите доверявайки се на професионалисти, ще е в пъти по-високо от това, което бихте постигнали сами.

Изпълнявайки задачата, специалистите си служат единствено с професионални машини и почистващи препарати. Изпран от нас, матракът ви ще бъде напълно чист и сух след само около 4 – 10 часа.

Процедури по изпълнение на задачата

Почистващата процедура започва с изсмукването на праха с помощта на специална прахосмукачка. Силата ѝ е достатъчна, за да изсмуче появилите се акари, без да нарани текстилната повърхност на изделието.

Следващата стъпка в процеса е същинското изпиране. То трябва да бъде извършено от професионален екип, тъй като се смята, че действайки с подръчни средства ще се получи замазване на повърхността, а понякога дори и до невъзможност да се отстранят некомпетентно третираните петна, включително и от професионалисти.

От тук нататък следват няколко прости, но изключително важни стъпки по изпълнение на цялостната процедура. Те са критични за качеството на крайния резултат и не бива да бъдат пренебрегвани. Етапите на дейността включват: Определяне на материалите – каква текстилна повърхност ще се почиства; Преценка на степента на замърсяване; Избор на препарат за третиране на изделието.

Оттук-нататък с помощта на специален накрайник, под формата на тънка струйка се впръсква почистващ препарат. Оставя се да подейства за определен период от време, и впоследствие се използва водосмукачка (екстрактор), изсмукваща препарата заедно с отделената мръсотия.

Защо да избера Рефлекс М София?

Редовното пране на наличните матраци ще защити дома ви от появата на акари и други вредни насекоми. Професионалното почистване ще ви спести време и усилия. Резултатът е видим с просто око, и не само – ще можете след процедурата да се насладите на един по-спокоен и добър сън.

Компанията ни е специализирана в почистването, ето защо винаги се стараем да внесем свежест и уют във всеки един дом в София. Наред с високия професионализъм, предлагаме и напълно приемливи цени, за да може всяко столично семейство да поддържа дома си чист, приятен и безопасен.

Оставете професионалистите да свършат своята работа

Нека не се заблуждаваме – качественият матрак не е никак евтин, а вие вероятно държите на своя комфорт и сте закупили модерни ортопедични изделия от най-висок клас. Да опитате да извършите любителско почистване и пране върху този вид изделия, е все едно да опитате да поправите сами скъпата си кола или електронни устройства. Вероятността да нанесете непоправими поражения е голяма.

Захващайки се сами със задачата е възможно да допуснете редица грешки:

  • Да нараните тъканите и разкъсате финото покритие;
  • Да намокрите обилно скъпия матрак, деформирайки го фатално;
  • Да разнесете мръсотията, без да успеете да я премахнете напълно;
  • Да оставите трайна неприятна миризма, дължаща се на микс от мръсотия и почистващи химикали.

Заемайки се лично с тази сложна задача, на първо място не можете да достигнете дълбочината, постигана с професионалната ни апаратура. Действайки единствено на повърхността, няма да успеете да премахнете вредните микроорганизми, загнездили се вероятно в сърцевината на изделието.

Използвайки професионална услуга, получавате дълбоко и прецизно почистване, съобразено с вида на материалите и начина на изработка. Перфектно обучените ни хигиенисти следват строго регламентиран метод на действие, обработвайки всяко изделие, така че материите – вътрешни и тези на повърхността да запазят своята цялост и функционалност след професионалното изпиране.

Подборът на емулсиите, използвани за изпирането на матраци е от ключово значение за качеството на извършената операция и за съхранение на тъканите – те в повечето случаи са изключително деликатни и скъпи. Професионалните препарати, от друга страна имат свойството да унищожават напълно всички болестотворни микроорганизми, развили се с времето в ядрото на матрака.

Защо да се доверите точно на нас?

Ако държите на своето здраве и здравето на своите близки, определено ще потърсите добра почистваща фирма, а ние смело се нареждаме до най-добрите фирми, извършващи пране на матраци в София. Репутацията ни се потвърждава от големия брой потребители, станали наши редовни клиенти, след използване на еднократна услуга.

Технологията, залегнала в нашата практика и модерната професионална техника ни позволяват да предложим услуга на много високо ниво, и на цени, изцяло съобразени с финансовите възможности на всички наши клиенти. Дейността ни не е лукс, предназначен за шепа потребители с добри финансови възможности. Тя е удобство, от което могат да се възползва всеки, стига да държи на идеалната чистота.

Влагаме в своята работа отлични познания и умения с цел да задоволим високите потребителски изисквания. Скъпият ви матрак заслужава специално внимание, каквото получава и стандартното по-евтино изделие. Професионалните ни услуги няма да ви ощетят финансово, а напротив – ще ви помогнат да удължите живота на скъпите матраци, така че да не се налага да ги подменяте още дълги години.

Избирайки компанията ни, вие избирате доверен партньор, на който можете смело да поверите луксозните и деликатни компоненти от обзавеждането на дома си. Подхождаме максимално отговорно и с висока прецизност към вашето имущество. Доказали сме го неведнъж с професионалното си отношение.

За кого е най-подходяща тази услуга?

Създавайки услугата, взехме под внимание нуждите на широк кръг потребители, живеещи и развиващи свой бизнес в София. Професионалното отношение към леглото е нужно винаги и навсякъде, но то е от ключово значение за определени места и специфични ситуации, особено ако мястото е изложено на интензивно използване и извънредно замърсяване.

Машинното пране е една от основните ни битови услуги, използвани от редовите столични семейства редовно от години. Ще обърнем по-специално внимание на обектите, наричани в бранша ни „комерсиални клиенти” , защото на тях конкретната процедура е още по-необходима.

От тази наша дейност могат да се възползват:

Хотелски комплекси и къщи за гости

Местата за платено нощуване в столицата и околността, се нуждаят извънредно много от редовно професионално пране на всички матраци, включени в легловата им база. В хотелите честата смяна на спалното бельо е крайно недостатъчна мярка за поддържане на безупречна хигиена.

Хотелите е редно да наемат професионален екип за почистване на леглата в дълбочина – по възможност регулярно. Едва ли бихте желали да отседнете в скъп хотел, а матракът на леглото да излъчва неприятна миризма и да бъде покрит с прах и петна с различен произход.

Медицински заведения и детски градини

Матраците в обекти със солиден леглови капацитет се нуждаят от редовно професионално почистване, но най-нужно е то в заведенията с лежащо болни и в обектите с отглеждане на малки деца. Там те са подложени на интензивно замърсяване и намокряне с различни течности – включително телесни. В последния случай хигиенизацията трябва да включва дълбоко екстракторно изпиране с препарат и подсушаване за по-бързо привеждане на леглото в използваемо състояние.

Когато влагата е била постоянен спътник на мекото покритие на леглото, на повърхността и във вътрешността му се образува мухъл. Плесените са крайно нежелани заради неприятната си натрапчива миризма и поради силно токсичното си въздействие върху хората от всяка възраст. Мухълът в матрака е нещо, срещу което сте абсолютно безсилни, а това ви изправя пред две възможни решения – нов матрак или професионално почистване.

Почистваме изцяло матраци от мухъл. Това е процедура, разработена специално за семейства с малки деца, болно лежащи хора, и за заведения, в които те са постоянни обитатели. Използваме професионална екстракторна техника и специални почистващи препарати, премахващи без остатък плесените и неприятните им миризми по цялата повърхност и в ядрото на матрака.

Третираме всички марки, модели и видове

Услугата е приложима за абсолютно всяка разновидност, в това число и старите пружинни изделия с дървена рамка. Поръчвайки тази дейност, няма да чуете да казваме: „не обработваме този тип изделия”. Горди сме, че можем да откликнем на нуждите на всяко столично домакинство.

Действаме умело, съобразявайки методите на почистване с вида на покритието и сърцевината на изделията. Извършваме екстракторно пране на матраци – метод, прилаган в обработката на килими и мека мебел, гарантиращ винаги безупречно качество на постигнатите от нас резултати.

phone