mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране и почистване на мокет

пране на мокет

Рефлекс М ви предлага услугата пране и почистване на мокет. Разнообразието от модели и цветове превръщат мокета в чест избор, когато се търси добър външен вид на помещението и практичност. Въпреки предимствата си, мокетната настилка притежава и своите недостатъци. Сред тях е и лесното му и бързо зацапване. По тази причина изпирането му се прави по-често. Всеизвестен факт е, че мокетите задържат повече прах, от която и да е друга подова настилка, а прахта е причинител на множество алергии.

 

Как действаме?

Мокетът може да бъде почистен на няколко етапа. Екипът ни ще започне с прахосмучене с професионална машина. Прането се извършва в съответствие с вида на тъканта и степента на замърсяване. Професионалният ни тим използва специални препарати за дезинфекция и премахване на упорити петна.

В зависимост от нивото на замърсеност, изпирането може да се проведе по три начина: настилки, които са замърсени със сериозни петна се обработват с еднодискови машини с пара и водосмукачки. При замърсяване от средна степен се ползват отново с еднодискови машини и екстрактори.

За настилки, нуждаещи се по-скоро освежаване, отколкото от дълбоко пране, се използва метод на впръскване на почистващия препарат с последващо подсушаване. В дейността почистване на мокети се включват професионални шампоани и препарати, които не разплитат повърхността на подовото покритие.

След изпълнение на задачата, правим последен оглед на настилката. Ако петната все още не са напълно премахнати чрез обработката с професионалните средства и препарати, експертите третират повърхността допълнително с по-мощни емулсии. Всички използвани в прането средства са доказано не токсични и не причиняват алергии.

Защо е толкова важен професионализмът?

Всеки дом има собствен маниер на чистене и навсякъде степента на хигиена е различна. Докато в едно жилище бихме открили перфектен блясък и чистота, то в друго хигиената може да бъде сериозно занемарена. Когато жилището не се почиства редовно и качествено обстановката става не просто неприятна, но и доста опасна за здравето на обитателите.

Поради своята специфична структура, любимият ни мокет има свойството да задържа прах, в който много лесно се развиват болестотворни микроорганизми. Акарите са доказан причинител на респираторни заболявания и в болшинството случаи именно те са причината за развитието на алергиите, измъчващи огромна част от населението на Земята.

Най-лесният начин да избегнем този риск е да изхвърлим завинаги мокета, заменяйки го с по-лесна за почистване твърда подова облицовка. Мокетите, обаче притежават предимството да създават невероятен уют и тишина в помещенията, което е ключова причина да продължаваме да ги използваме.

Колкото и редовно и качествено да чистим мокетната пътека, трудно бихме могли с домакинските почистващи средства да премахнем напълно микробите, развиващи се във вътрешността на мъхестата настилка. Ако пък отглеждаме малки деца и домашни любимци, нуждата от редовно и качествено почистване на мокет става не само по-голяма, но и неизбежна – малките двуноги и четириноги палавници цапат повече, отколкото бихме желали.

Ролята на почистващата фирма

Професионалните почистващи фирми са създадени не само защото хората не желаят или нямат време да почистят своите домове. Ние поддържаме дългогодишната си дейност, именно защото модерният човек се нуждае от помощта ни. Колкото и упорито да опитвате, сами не бихте могли да почистите меките подови покрития така прецизно и в дълбочина, както бихме го направили ние.

Важно предимство е, че разполагаме с професионална техника, създадена специално за дълбоко изпиране на мокетите. Нареждаме се сред най-търсените фирми за почистване на мокети в София, именно защото използваме модерна и ефективна апаратура. Услугата е с много изгодна цена, а същевременно резултатите са способни да смаят дори скептиците.

Неуморната ни армия от хигиенисти е винаги готова да се отзове на помощ, следвайки специално разработен план за действие във всяка ситуация, включващ: Предварителна консултация; Анализ на степента на замърсяване и избор на метод на почистване; Посещение в дома на клиента за изпълнение на предварително договорената операция.

Успешен план за действие

Осъществяваме частично почистване на мокетни подови покрития – средно замърсени и такива с упорити петна. Прилагаме и цялостно и задълбочено машинно пране, използвайки нужните за целта машини и професионални препарати. Вниманието спрямо всеки детайл при изпълнение на задачата с нас е гарантирано, благодарение на отличната комуникация с клиента.

Не позволявайте домът ви да се превърне в заплаха за вас и любимите ви хора. Той трябва да бъде убежище, предлагащо чиста и приятна среда, където се чувствате напълно сигурни и спокойни. Качествената хигиенизация е възможна единствено ако се извърши професионално и с нужната прецизност.

Към фирмата ни можете да се обърнете за помощ след ремонти, когато прахът и мръсотията са проникнали дълбоко в сърцевината на мокета. На ваше разположение сме и през всеки по-топъл сезон, когато изпълнението на услугата е удачно и възможно. Тимът ни е перфектно обучен и добре въоръжен с подходящите оръжия, пред които акарите, космите, урината и изпражненията на домашните ви любимци нямат абсолютно никакъв шанс за оцеляване.

Винаги ли можете да разчитате на нас?

Имаме дългогодишен опит в професионалното пране на мокети в София – неслучайно сме сред предпочитаните специализирани компании. Уверени сме, че успехът ни се дължи на няколко солидни принципа, следвани от екипа ни постоянно и с ентусиазъм. При изпълнение на операцията гарантираме:

  • Внимание към всеки детайл и грижа към деликатните материи с гарантирано удовлетворение от крайния резултат;
  • Готовност да отговорим на вашето повикване в максимално кратки срокове;
  • Използване на висок клас професионално оборудване, за което няма невъзможни за премахване замърсявания;
  • Висококвалифициран екип – никога не използваме подизпълнители;
  • Широк географски обхват – покриваме цялата територия на столицата.

Има много причини, поради които сме предпочитана фирма за пране на мокети по домовете. Една от тях е специалният екстракторен метод на изпиране на подовите настилки с гореща вода, чрез който премахваме дори упоритите замърсявания, без да повреждаме твърдия под.

Методите ни включват впръскване на гореща, мека вода и специална почистваща емулсия, разтварящи бързо мръсотията и улесняващи нейното премахване, без грубо абразивно четкане и други агресивни методи, повреждащи повърхността на изделието.Времето за изсъхване е съкратено максимално, защото професионалните ни машини изсмукват до 95% от влагата, без наличие на сапунен остатък.

Доверявайки се на нас, вие имате пълната увереност, че подът ви е идеално чист и ще ухае свежо продължително време. След професионалната ни намеса можете да кажете сбогом на мръсотия, алергени, прахови акари и други микроскопични замърсители, събиращи се в меките тъкани.

Услугата е подходяща за всички жители на столицата – собственици на жилища и фирми, нуждаещи се от комерсиални почистващи услуги. Извършвайки професионално пране на мокети, ви даваме възможност да се върнете бързо към обичайния си ритъм на живот, наслаждавайки се на свежа, напълно безопасна и приятна атмосфера.

phone