mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

3 възможни варианта за пране на килими в София

Професионалното пране на килими в София се поръчва по-лесно, отколкото в останалите райони от страната. Услугата е предпочитана от много домакинства и делови учреждения, макар че, докато се стигне до това най-удачно решение, клиентите преминават през няколко други варианти. Всеки от тях се отличава с плюсове и минуси, и именно затова те продължават да се практикуват, въпреки огромното разнообразие от почистващи фирми.

Направи си сам

Ако искате да спестите пари, винаги можете да разчитате на стандартния метод – домашното изпиране. Задачата се усложнява, в случай, че килимите са повече от един, и при това тежки и големи. Добрата новина обаче е, когато имате на разположение близки и приятели, готови да ви помогнат безкористно или поне срещу почерпка. За процедурата е добре да имате достатъчно голяма тераса или площадка, която няма да пострада от намокряне с вода и почистващи течности.

Мокрото почистване на килим обикновено се прави през топлите и горещи месеци. В противен случай влагата и студът затруднява изсъхването на настилката. При есенно пране например може да е необходима цяла седмица, преди пълното изчезване на влагата. Сушенето в затворено пространство е изключено, защото замърсява въздуха и едновременно създава неприятна миризма на текстурата.

Въоръжете се със сили, време, четки и препарати. Ако разполагате с мощна пароструйка, повишавате шансовете да се справите задоволително. Предимството да перете сами килимите си е икономията на финансов ресурс. Минусите обаче са доста повече от един. Операцията изисква физически усилия, равносилни на повече от час фитнес тренировка, а резултатите все пак може да не съвпаднат с вашите очаквания.

Откарайте килимите на автомивка

Автомивките са основен вариант за хората, които не искат да плащат твърде скъпо за почистване на килим. Освен това те разполагат както с подходящи площадки, така и с препарати и пароструйки, които вършат чудесна работа. Те използват гореща пара под налягане, способна да изведе на повърхността всички дълбоко втъкани и наслоени замърсявания.

Плюсовете на този често използван вариант за изпиране на килим в столицата е бързината, освен сравнително ниската цена, която вече споменахме. Прането в автомивка, но естествено има и неизбежните недостатъци. Един от тях е небрежно свършената работа – автомивките почистват повърхностно и прекалено бързо. Ако килимът ви е покрит със стари или много упорити петна, те няма да бъдат успешно премахнати там. Друг минус е, трябва да осигурите сами място за изсъхване на килима.

Почистваща фирма

Може би най-разумният избор, на който можете да се спрете, с единствен минус – малко по-високата цена за изпиране на диван в някои почистващи фирми. “Рефлекс М“ обаче няма да ви ощети финансово – заплащането за мокро почистване е дори занижена, предвид постиганите отлични резултати. Тази престижна столична фирма работи с особено внимание към деликатните материи, работейки както ръчно, така и с мощни прахосмукачки за мокро пране.

Килимите се обработват на място или се взимат от адрес, перат се в собствена база, след което се връщат перфектно чисти и напълно подсушени, със собствен фирмен транспорт. Фирмата едни от най-модерните маркови препарати и екстракторни машини, които едва ли ще имате възможност да закупите.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone