mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Да почистим упоритите петна в няколко прости стъпки

Всеки се е сблъсквал с невъзможната мисия да почисти упорити петна, образували се върху килими, мокети, мебели и твърди настилки и плотове. Има варианти да се отървем от тях и това е възможно да стане с подръчни средства материали. Повечето от тях се намират в дома ви, така че не е нужно да ги купувате специално за целта.

Едва ли сте допускали, че е възможно да се избавите от грозните остатъци от храни, напитки, бои, лепила. Истината е, че това е напълно постижими, така че не бързайте да планирате ремонти и смяна на почти новите мебели. Ето няколко наистина работещи идеи, които ще ви погнат в борбата с лекетата.

Изкуствен подсладител

Петна от мазнина, независимо дали са върху любима покривка или тапицерията на дивана, могат да се отстранят с помощта на изкуствен подсладител. Важно е продуктът да бъде в прахообразна форма, за да може да абсорбира мазнината. Ако нямате подсладител, бихте могли да заложите и на разтвор от сол и вода.

Лимоновият сок и изобщо субстанциите с висока киселинност притежават свойството да разтварят мазнините. Те са безпощадни към мазните лекета, които някои храни и козметични масла оставят върху скъпите ни дивани и фотьойли. Допълнителен плюс е фактът, че тези домашни средства са 100% натурален продукт.

Прясно мляко/лак за коса

Цветните тъкани, неподлежащи на третиране с белина, могат да се почистят с прясно мляко. Всичко, което трябва да направите е да накиснете тъканта в млякото, оставете я да престои няколко часа, след което изперете. Млякото премахва успешно следи от вино и безалкохолни напитки, а също и от някои храни.

Досадните петна от мастило са смятани за непобедими от болшинството домакини. За щастие те могат да изчезнат напълно с помощта на лак за коса. Без значение дали става въпрос за завеси, тапицерия или килим, стилизиращият продукт действа ефективно. Напръскайте петното с лак за коса, оставете да подейства известно време и изперете. От петното няма да има и следа.

Шампоан

С негова помощ, може да изперете петна от мазнина от всякакви тъкани, които не могат да се изперат в пералня. Предимството на шампоана е неговата деликатна формула. Той е създаден с идеята да почиства без да уврежда косата, следователно няма да навреди и на деликатните материи

Обработката на замърсени материи с този продукт е изключително лесна. Изтъркайте тъканите с четка и шампоан, оставете го за няколко минути и след това почистете с хавлиена кърпа. Не оставяйте тапицерията мокра, а я подсушете със сешоар.

Хляб

Отстранете кората на филия хляб, смачкайте средата, така че да се образува средна по големина топка. С нейна помощ можете да отстраните петна по тъканите и да попивате течности, без да им позволите да проникнат дълбоко в материите. Изтрийте петното, все едно използвате гума, накиснете и след това изперете. Така можете да почистите дори следи от червило, а те, според много домакини се отстраняват само с химическо чистене.

Ако имате нужда от безценен помощник в домакинска работа, без да губите излишно време, можете да го направите с наша професионална помощ за абонаментно почистване на домове. За премахване на упорити петна, ние използваме професионални средства, които винаги действат безотказно.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone