mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Изпиране на мека мебел – няколко причини, заради които избираме професионална услуга

Изпиране на мека мебел е необходимо не само при зацапване на повърхността с петна или наслоявания. То е много важна стъпка, след обезпрашаването. Причината двата процеса да се прилагат комбинирано е, че отстраняването на прахови частици е най-ефективно след избърсване с влажна тъкан. Затова прахосмукирането е етап 1, и е последван от пране с вода и препарат (шампоан, гел и др.).

Прахосмукачка – уредът, който извършва няколко процеса

Съвременните прахосмукачки съчетават основната си функция с изпиране. То се извършва чрез впръскване на точно определено количество препарат в тъканта, и прецизното й разнасяне и втриване, във влакната. Обтриването разтваря и премахва петна и наслоявания, а заедно с тях – и микроскопичните прахови частици, които остават в замърсената вода.

Другото огромно предимство на перящата прахосмукачка е екстракцията на вода от тъканта, като краен етап. Така, тя остава почти напълно подсушена, и лишена от риск от поява на мухъл и плесени – влагата и топлината са средата, която стимулира развитието на микотичните бактерии, както и ред други микроорганизми. За окончателното й подсушаване са необходими час или два, естествена вентилация.

Мултифункционалната прахосмукачка е една от ключовите причини за наемане на професионална фирма, при пране на тапицирани мебели. За изброените по-горе процедури са необходими няколко уреда, и часове сушене чрез естествена вентилация. Комбинираният уред спестява всички тези процедури, и ги замества ефективно, с няколко приставки.

Висококачествените прахосмукачки разполагат с разнообразни и адаптивни накрайници, които изчеткват, изпират и изсмукват прах. Всичко необходимо за перфектно чиста тапицерия, се осигурява, с помощта само на един уред. Освен това, професионалните хигиенисти предоставят предимства, като сръчност и рутина, които допълнително ще ускорят процедурата.

Умения за обработка на специфични материи

Освен факторът високотехнологичен уред и спестено време, професионалната фирма предоставя и специални умения. Не всички тапицерии се почистват с концентриран разтвор и вода. Има няколко специфични материи, за които влагата е абсолютно противопоказна, и изпирането им трябва да се случва с минимално количество вода, което означава изтриване със слабо навлажнена тъкан.

Кожата и разновидностите й, като набук и велур, са такива материи. Естествената кожа е с пореста неравна текстура, и има нужда от редовно избърсване на прах, изтриване със съвсем слабо навлажнена кърпа, и неизменното овлажняване – с растителни масла, вакса, пчелен восък, глицерин и др. Овлажняването се прилага задължително два или три пъти годишно.

Набукът и велурът са приблизително еднакви по структура материи – порести и с мъхеста текстура, заради множеството си влакънца. Влагата е техният най-сериозен враг, защото ги обезцветява, както и различни оцветители.

Затова, почистването им става с четка с метални зъбци, а след това – с леко навлажнена кърпа, която премахва замърсяванията, без да позволява проникване на влага в материята. Подсушаването става по естествен начин, който съхранява структурата на влакънцата, но в никакъв случай – чрез продължително излагане на слънце.

Добро и практично решение са специалните спрейове за велур и набук, които създават устойчив влагозащитен слой, и премахват много видове от оцветяванията на материята. Ако бъдат предпазвани от пряка слънчева светлина и влага, тези тапицерии издържат изключително продължително време и са много атрактивни.

Дезинфектиране

Понякога, изпирането включва и дезинфекция, а никой не дезинфектира по-успешно различни повърхности, отколкото професионалните хигиенисти. Дезинфекцията предполага прилагане на силно киселинни и алкални препарати, а хигиенистите са наясно, как точно да ги приложат върху конкретна материя.

От дезинфектиране се нуждае предимно матракът – многослойна конструкция, покрита с фина памучна или вълнена тъкан. Използваният препарат трябва да проникне в дълбочина, за да отстрани всички наслоявания – на органични течности, мухъл и плесенни петна. Процесът се извършва ефективно единствено от професионална почистваща фирма.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone