mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

3 ефективни метода за машинно пране на килими, използвани от професионалните фирми

Благодарение на огромното разнообразие от почистващи фирми, днес е изключително лесно и не толкова скъпо да поръчаме машинно пране на килими. Изпирането на меките подови настилки се прави по много и различни начини, като всяка компания избира какъв вид процедури да предложи на своите клиенти.

Тук ще се спрем на 3 доказано работещи метода за почистване на килимите с професионална техника, които може да са идеални за вашите покрития. Важно е да се знае, че начинът на изпиране, приложим за един вид килим не е непременно подходящ за всички материи. Важен атестат за професионализма на една почистваща фирма, е способността ѝ да избира винаги подходящата стратегия за действие.

1. Екстракторно почистване с гореща вода

Всяка компания, предлагаща услугата машинно пране на килими следва да разполага с професионални екстракторни машини. Те извършват дълбоко изпиране на тъканите с намокряне и екстракция на мръсната течност във финалния етап. Преди да се пристъпи към използване на машината, килимът се изтупва или се почиства с прахосмукачка от твърди частици и прах.

Почистването на тъканите става с гореща вода, която разтваря дори най-старите и упорити петна. Използват се и специални почистващи емулсии, които улесняват и ускоряват разграждането на мръсотията. Този метод е подходящ и за пране на мека мебел с тапицерия от текстил. Предимството му е, че след изсмукване на течността, настилките остават почти сухи. С няколко часово проветрение са напълно готови за употреба.

2. Капсулационна техника

С напредъка на технологиите става възможно дълбокото и почти сухо пране на килими, пътеки и дамаски. Този метод е подходящ, когато почистването на килима трябва да се направи на място, но липсва възможност за по-продължително съхнене на все още леко влажната тъкан. Идеален начин за изпиране на килимите през зимата, след ремонти, бурни партита или просто с цел поддържане на идеално чиста среда.

Методът залага на капсулираща пяна, базирана на синтетични детергенти, които изкристализират в прахообразна форма при изсъхване. Разхлабените частици мръсотия в килимните влакна ще бъдат капсулирани на прах, когато пяната изсъхне. След това е нужно сухата пяна с абсорбирани в нея прах и мръсотия просто да се прахоизмуче или почисти с четка. На любителите на еко почистването методът ще се хареса, защото почти липсват химични остатъци в нишките на настилките.

3. Дисково перяща техника

Методът е приложим при слабо замърсени настилки, които не е нужно да се перат в дълбочина. Този вид машинно пране на килими почиства главно нишките на повърхността, използвайки мощна перяща машина с дискови четки. Почистването отново се изпълнява с помощта на химична субстанция, която разтваря замърсителите на повърхността, след което машината ги абсорбира.

Дисково-четковото изпиране е особено популярно в хотелите, тъй като осигурява бърз начин за хигиенизация на зоните с интензивно движение на хора. Машината позволява килимите да се почистят без много вода, така че да изсъхнат бързо, без да се създава неудобство на гостите. Конкретната професионална техника има и известни недостатъци.

Тъй като се пере основно на повърхността, мръсотията останала отдолу много бързо ще излезе на повърхността. Прането с дискови четки също така води до натрупване на химични остатъци в килима, тъй като тежката машина и особено четката изтласкват нанесения химикал и разтворените замърсявания към сърцевината на настилката.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone