mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Основни стъпки при професионално пране на килими

Ако някога сте ползвали услугите на професионална фирма за почистване, със сигурност сте забелязали разликата между домашното и професионалното пране на килими. С домашни рецепти и методи трудно можем да постигнем същата чистота, каквато екипът хигиенисти ни осигуряват само с няколко движения. Разликата в резултатите идва предимно от професионалните машини за изпиране в дълбочина. Повечето средностатистически домакинства трудно могат да си позволят покупката на такива.

Качеството при почистване на килими, мокети и други меки подови настилки е резултат и от спазването на определена последователност в действията. Запознайте се с тези няколко стъпки, за да прецените дали пропускате някоя. Те ще ви помогнат да оформите изискванията си при поръчка към почистваща фирма. Ако се спрете на “Рефлекс М“, всяка тапицерия, килим, мокет, пътека или матрак ще бъдат блестящо почистени с марковата мултифункционална прахосмукачка Rainbow.

Експертна оценка

Преди всички останали процедури, професионалистите правят експертна оценка за вида на материята и степента й на замърсяване. Този етап няма как да се пропусне. Без оценка на тъканите е невъзможно да се избере най-удачният начин за процедиране– от избора на почистващи препарати до определяне кои приставки на професионалната изпираща машина ще се използват.

Всяка домакиня е наясно, че вълненият килим е с напълно различни изисквания от акрил, полипропилен, памук или луксозната коприна. Отделен е въпросът, че някои от тези материи има отделни подкатегории. Почистващата фирма осигурява почистващи субстанции, уреди и методика, които домакините не могат да закупят. Целта е проста: възможно най-висока степен на чистота, без да се повреждат, захабяват и избеляват тъканите.

Обезпрашаване

Същинското изпиране е предшествано от дълбочинно обезпрашаване, което трябва да отстрани всички частици, бактерии и микроорганизми, поети от настилката. Стъпката е изключително важна за качествено почистване. Извличайки наслоената прах и микроорганизми, обезпрашаването не позволява смесването им с водата и препаратите, което е огромна грешка. Резултатът е повторно проникване на мръсотия, което ще затрудни връщането на първоначалния блясък на килимите и мокетите.

Почистващите фирми използват професионални прахосмукачки, които обират прахта без разнасяне на частиците във въздуха. Тези уреди са способни да премахнат напълно дори микроскопичните прашинки, косми и по-едър отпадък, втъкани дълбоко в текстурата. За разлика от мощните препарати и дезинфекционни разтвори, повечето от марковите прахосмукачки са налични на пазара.

Препарат

Почистващата фирма разполага с богат ресурс от концентрирани препарати. Селекцията трябва да включва подходящ продукт за всяка меки подова настилка – килим, мокет, пътека и др. Професионалните хигиенисти са със задълбочени познания за действието на почти всяка химична, а и домашна формула.

Почистващите разтвори за килим са нежни неабразивни смеси, разработени за различен тип влакна. Естествени и синтетичните тъкани се почистват с различен концентрат, а замърсителите с различен произход също подлежат на различно третиране. Правилно подбраните маркови препарати са способни на чудеса, дори и при много упорити или стари петна, които са били приети за вечни.

Машинно изпиране

Професионалните хигиенисти разнасят почистващите емулсии, в комбинация с вода или пара. Препаратът трябва да проникне дълбоко в тъканта, за да обработи качествено замърсената настилка. Отпадъчните елементи се извличат на повърхността заедно с препаратът.

Тази процедура става с четки, но за разлика от домашните, те се контролират машинно. Перящите прахосмукачки разполагат с различни по вид и размер ротиращи четки. Твърдостта на косъма се определя от вида на материята и степента на замърсяването й..Машинното изпиране не изисква физически усилия, изпълнява се бързо и предоставя чудесни резултати.

Екстракция на водно-химичната смес

След приключване на изпирането, модерната машина изсмуква течността – смес от вода, почистващи концентрати, прах и замърсявания. Марковата мокра прахосмукачка има свойството да изсмуква 90% от тази течност, извличайки напълно всички замърсявания и оставяйки килимът почти сух. Този уред разполага с два отделни контейнера – един за чиста и един за отпадна вода.

Понякога се прилага е възможно изплакване на третираната настилка, за пълно премахване на пяната от почистващите препарати. То е възможно само при определен тип подовата настилка – за дървен или ламиниран паркет тази процедура е противопоказна. В подобна ситуация екипът би могъл да изпере килима в работната база на фирмата.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone