mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Колко струва професионалното пране на дивани в София?

Основен ремонт, бурно парти, освобождаване на квартира – все мероприятия, които налагат жилището да се почисти основно. Задачата често включва и изпиране на меката мебел. Тъй като е най-логично за тази дейност да се потърсят услугите на професионална фирма, вероятно се питате колко струва професионалното пране на дивани в София?

В този материал ще разгледаме цените, които професионалните почистващи фирми в столицата предлагат за пране на дивани. Уточняваме, че посочените тарифи са ориентировъчни и представляват средната стойност за тази дейност, посочени от болшинството компании. Крайната сума, която ще трябва да заплатите се определя от степента на замърсяване, вида на дамаските, методите и машините, които се използват.

Универсални цени

Различните фирми изготвят своя ценоразпис по различен начин. Докато някои таксуват на брой седящи места, то други имат фиксирани цени за диваните тип двойка, тройка или ъглов. Част от фирмите образуват ценоразписа си на линеен метър, докато други имат твърди тарифи за пране след ремонт, пролетно почистване, премахване на петна и т.н.

На практика няма универсални цени, валидни за всички фирми, специализирани в професионалното почистване в столицата. Всяка фирма формира индивидуално цените си на база вложените в работата средства и стойността на физическия труд.

Тарифите за тази дейност варират между:

Двуместни и триместни модели

Изпирането на диван двойка ще ви коства средно между 20 и 25 лв при фирмите с твърди тарифи, но може да ви струва и само 12 лв при чистачите, определили цена 6 лв за брой седящи места. Последната тарифа логично буди съмнение, тъй като е нереално ниска за качествено пране на диван с добра професионална апаратура.

Професионалното пране на дивани тип тройка варира в диапазона 30-35 лв сред различните фирми. В цената е включено обезпрашаване с прахосмукачка, както и ръчна обработка на дървените и металните орнаменти (когато има такива). В стойността на услугата влиза и основната дейност – изпирането, като то може да се изпълни ръчно или машинно, в зависимост от желанието на клиента и вида на материята, от която е изработена дамаската.

Кухненски и холови ъгли

Стойността за основна хигиенизация на кухненски ъгли с изпиране на тапицерията, се движи в диапазона 40 – 45 лева. Тук тарифата е фиксирана и не се определя от площта, подлежаща на третиране. Имайте предвид, че кухненските мебели са често най-замърсените и трудни за чистене. Парата и мазнините, полепнали по дамаските се премахват успешно само с качествени професионални методи и средства.

За пране на дивани от типа холов ъгъл ще трябва да се разделите с около 50-60 лева. Цената може да нарасне, ако се налага професионално премахване на упорити петна или прах и груби частици от строителни материали, каквито се събират при сериозни ремонти. Изпирането на ъгловия холов диван е по-скъпо, поради по-голямата площ меки участъци, нуждаещи се от професионална машинна обработка.

Внимание към всеки дребен детайл

Към цените за пране на различни по площ и вид дивани, можем да добавим и стойността на допълнителните дейности. Ако желаете да бъдат изпрани и декоративните възглавнички, които са част от меката мебел в дома ви, ще трябва да доплатите допълнително за тази услуга. Ценоразписът тук е фиксиран за брой компоненти и върви средно около 5 лв на изделие.

Професионалното почистване отдавна не е лукс, а удобство, от което все повече столични семейства се възползват. Разбира се, цената на качествените услуги не е символична, но на база високото качество на крайния резултат и спестените време, усилия и нерви, тя всъщност се оказва много разумна.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone