mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране на килими – първостепенна необходимост

Поддръжката на чистотата е важно винаги и по всяко време. Затова услугата пране на килими  логично е изключително търсена. Когато меката настилка у дома, в офиса или заведението ни е силно замърсена, по-удобно от превозването до автомивка е позвъняването на професионална фирма. Екипът ще пристигне, и само след часове ще остави искрящ от чистота и свежест килим. Рефлекс М е името, което ще ви осигури бързо и качествено изпиране и освежаване на мека настилка.

Перфектният разтвор за всяка тъкан

Екипът пристига на място с най-модерната си почистваща апаратура, препарати, шампоани и всичко необходимо. Влакната  се обработват дълбочинно ,чрез модерни прахосмукачки за мокро изпиране. Гладките тъкани събират малко количество прахови частици, които се отстраняват и само с прахосмукачка. При високите няколкосантиметрови туфи това не е възможно.

Концентрираният разтвор се избира съответно материалът на влакната. впръсква, след което се разнася и обработва със специална приставка за меки подови настилки. Тези накрайници единствено успяват да покрият с почистваща пяна всяка нишка от сложната килимена текстура, като извлекат пълният процент упорити наслоени петна и прах. Ръчното почистване и особено неподходящият препарат рискуват избеляване, смесване на два цвята и дори пълно изтриване на нюансите.

Затова специалистите винаги разполагат с няколко вида препарати според вида на влакната. Сухото пране с деликатна пудра е прекрасен вариант за периодично освежаване. То обаче не е специализирано в отстраняването на петна.

Няколко съвета за пране и сушене

Памучната, вълнена и ленена тъкани са фини и сложни за обработка – при тях присъства рискът от “измиване” на цветовете, както и развитие на мухъл и плесени. За целта трябва редовно проветряване и идеално сушене след намокряне. Коприненият килим пък се обработва само с вода.

Изтръгването на снопове нишки също се случва при изпиране с машина, настроена на прекалено високи обороти. Имитацията на ръчно завързван килим (тафт подлепване) не бива да се обработва с прахосмукачка с воден филтър – разлепването на латексовата смес е почти сигурно, което е и краят за килима ви. И не забравяйте: килимът винаги се суши върху плоска повърхност!

Незабавното изчистване на петна ще се отплати с много по-лесно и бързо дълбочинно изпиране. Най-разумното решение обаче е да оставите цялата процедура в ръцете на професионалисти. Освен че оставят килима мек, пухкав и съвършено чист, те се заемат и с подсушаването му. Екстракторната прахосмукачка оставя почти напълно суха настилка, а остатъците от влага се отстраняват чрез контролирано проветряване с въздушна струя..

Предимствата от килимът

Килимите са най-често използваната мека подова настилка. Продукт на различни тъкани, сплетени по също толкова разнообразни начини, те се срещат във фабрично изработени и ръчно тъкани варианти. Влакната се оформят в настилка чрез ръчно завързване (увиване на нишка около основа), имитация на ръчно завързване с лепене или нишки, прокарани през основа под формата на бримки.

Изтъканите килими са с дълги или къси подрязани нишки, напълно гладка “мокетена“ текстура (бримки), както и съчетания от окраски с различна дължина. Те абсорбират различно количество прахови частици, човешки и животински косми, замърсявания и влага, в зависимост от типа и плътността на влакното.

Усуканите нишки с по-голяма дължина и плътност са по-меки, топли и изолиращи от шум, но концентрират много повече прах и акари. Естествените материали (вълна, памук, коприна) пък са по-устойчиви, но и много по-лесно абсорбиращи влага и съответно – податливи на мухъл и плесени.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone