mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране на мебели – за кои материали професионалната услуга е задължителна

Пране на мебели е процедура, която винаги се включва в пакетът услуги за почистване на апартамент или къща, тъй като тапицираните мебели, настилките и матраците, са част от всеки интериор. Те са най-големият източник на прах в помещение, като същевременно, концентрират в текстурата си микроорганизми и акари. Комбинацията е изключително нездравословна, и затова, поне веднъж месечно, върху тапицерията се прилага изпиране в дълбочина.

Пране с изпираща прахосмукачка

Текстилното покритие изисква задължително изпиране. Само такова почистване е достатъчно пълноценно, за да отстрани праховите частици, които осъществяват изключително вредно влияние върху здравето, и повреждат тъканта.

Текстилната тапицерия (вълна, коприна, памук, синтетични материали) и фината материя на матракът, се нуждаят от препарат, който прониква в дълбочина. Такива са търговските препарати със съдържание на киселини или основи (хидрооксиди), които са съставна част на т.нар. алкали. Киселините и алкалите са предназначени за разтваряне на органични и неорганични наслоявания, с наситена структура, с които по-слабо концентрираните препарати не могат да се справят.

Съвременните прахосмукачки са изпиращи, освен че извършват основната си функция – обезпрашаване. Изпирането се случва с впръскване на почистващ препарат, чието количество се дозира прецизно от механизъм в устройството.

Препаратът прониква във влакната на тъканта и почиства всяко от тях, така че и най-микроскопичните прашинки биват напълно отстранени. Резултатът е идеално дезинфектирана тъкан, която пречиства въздухът и придава по-свеж аромат на помещенията. Предимството на перящата прахосмукачка е, че водата и отложените в нея замърсявания се извличат чрез екстракция, като в резултат, платът остава над 90% подсушен, и не се появява неприятен мирис при изсъхване.

Освен концентрираният препарат, горещата пара е другото също толкова ефективно почистващо средство, което се справя с всеки тип замърсявания. Тя се използва и за премахване на най-упоритите наслоявания, които се натрупват върху тъканите, включително строителни материали.

Кожата – ръчно почистване и овлажняване

Въпреки, че се почиства на ръка, кожата има най-голяма нужда от професионална обработка. Това е така, заради специфичната й структура, която се почиства по точно определен начин. Първата стъпка, е обезпрашаване, което се извършва ежедневно. То, обаче, не е достатъчно, за отстраняване на цялото количество прах от кожата.

Затова, процедурата се допълва с избърсване с навлажнена материя. Тя трябва да е леко влажна, тъй като кожената материя е силно влагоабсорбираща, а проникването на влага води до образуване на мухъл и плесени. Петната не се изтриват, а се попиват, за да не се нарушава структурата на кожата.

Почистването на кожена материя приключва с овлажняване, което задължително се прилага един-два пъти годишно. Овлажняването става с натурални растителни масла, глицерин, пчелен восък, и представлява нанасяне на тънък слой от консистенцията, която престоява за определен период, и след като подейства, се попива леко. Тази процедура поддържа гъвкавостта и еластичността на материята.

Поддръжката на кожа е специфичен процес. Професионалните хигиенисти ще ви съобщят множество трикове за целта. С тях, обработката й е няколко пъти по-качествена, отколкото предполагате, че може да е. Кожената мека мебел може да изглежда прекрасно в продължение на години, ако се доверите на професионална фирма.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone