mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране на мека мебел в София – абонаментно или еднократно?

Пране на мека мебел в София извършват всички столични почистващи фирми, броят на които съвсем не е малък. За изпълнение на задачата различните фирми използват различни методи и средства, както и различен брой служители, спрямо обработваемата площ и степента на замърсяване в конкретния обект. Логично, някои от специализираните компании предоставят чудесни резултати, докато при други – цената не покрива очакванията на клиента.

Прането на мека мебел в столицата, както и в останалите градове на страната, е дейност която би могла да се използва абонаментно (по предварително уговорен график) или еднократно, ако е невъзможно дамаските и меките части да се почистят с домашни методи и средства. Тук ще отделим специално внимание и на двата начина на използване на услугата, с което се надяваме да ви дадем верните насоки, в случай че се колебаете как и колко често да се възползвате от нея.

Еднократно използване на услугата

Ако досега не сте използвали услугите на фирма за почистване, можете да тествате методите на работа и да проверите качеството, заявявайки изпиране на диваните, фотьойлите и изобщо на мебелите, облицовани с дамаска. В случай, че останете доволни от съотношението качество/цена, еднократната процедура може да се превърне в абонаментна с 2 или 3 кратно провеждане годишно.

Еднократното пране на тапицирана мебел се заявява най-често след провеждане на ремонти. Дори добре покрита, мебелировката има свойството да поглъща всички дребни частици, витаещи във въздуха след къртене и разпробиване на стени, подове и мазилки. Следремонтното пране е вероятно най-често използваната еднократна услуга при болшинството фирми за почистване в София.

Освобождаването на квартири налага привеждането им в безупречно състояние. Рядко наемателите разполагат с времето и уменията, нужни за качественото почистване на диваните и креслата. Ето защо те предпочитат да наемат професионална фирма, специализирана в пране на мека мебел. Спестените време, усилия и поражения върху мебелировката оправдават напълно вложените в почистването средства.

Абонаментно

Изпирането на тапицерии на мебели, се използва рядко по абонамент от частни клиенти. Случаите, налагащи периодичното използване на тази услуга са специфични:

  • Отглеждане на малки деца и домашни любимци;
  • Членове на семейството с тежки алергии и други здравословни проблеми;
  • Стремеж да се поддържа идеална чистота в жилището.

Ежегодното пролетно чистене на дома с професионално пране на дивани и килими в София, също може да се заяви като абонаментна услуга.

Абонаментните услуги на почистващите фирми се ползват основно в бизнес и офис сградите. Посещението на професионалните чистачи е няколко пъти годишно, а процедурата се провежда по предварително определен график – ежемесечно, на всеки три / шест месеца и веднъж годишно. Абонаментната услуга включва предварително заявени от клиента дейности.

Така нареченото сухо пране на мека мебел също може да влезе в списъка с абонаментни услуги. Тъй като почистването с този метод е повърхностно, добре е да се изпълнява на всеки три месеца, за да се предотврати сериозното замърсяване на деликатните дамаски и за да не се налага по-агресивен метод на обработка впоследствие. Сухата обработка е възможно най-щадящият метод. Възможно е да се прилага много по-често, стига цената да не представлява проблем за клиента.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone