mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Пране на мека мебел – кой, как и кога?

Силно замърсените дамаски на дивани, кресла и фотьойли са истинско предизвикателство за всяка домакиня. Особено, когато замърсяването е комбинирано с упорити петна от храни и напитки, задачата по тяхното отстраняване става практически неразрешима. Въпреки това, всички сме правили опити за домашно пране на мека мебел.

Резултатите, постигнати в опит да изперем меката мебел с домашни средства обикновено са отчайващи – изтънели и прокъсани тапицерии, избелели участъци и никакъв успех в премахването на петната. С редовно повърхностно пране бихме могли да поддържаме диваните в добро състояние, но допуснем ли сериозно замърсяване, ще се изправим пред сериозно предизвикателство.

Кой може да ни помогне?

За изпирането на дивани и фотьойли е редно да се обърнем към професионална фирма за почистване, особено ако замърсяванията са сериозни и с голяма давност. Макар на никой от нас да не му се разделя с една не малка сума, в болшинството случаи няма удачна алтернатива.

Предимството на професионалните почистващи фирми е в това, че ни пестят време и усилия, но не само… За разлика от нас, те получават отлични резултати, защото използват специална професионална техника и подходящите почистващи препарати.

За цялостно и задълбочено пране на специфичната мека материя, е редно да се доверим на професионалистите и по още една причина – подсушаването. Ефектът, който можем да постигнем с домашни средства, е обилно омокряне на дамаската и дунапренените подложки. В резултат диваните и креслата ще бъдат неизползваеми за поне няколко дни.

Почистващите компании използват екстракторни машини с функция подсушаване. Благодарение на тях, след прането мебелите сияят от чистота, ухаят прекрасно и могат да се използват в рамките на един-два часа.

Как действат професионалистите?

Професионалните почистващи фирми подхождат с огромно внимание към тапицериите на меката мебел. В избора на апаратура и химикали, те се съобразяват с вида, плътността и цвета на дамаската, както и със степента на замърсяване.

Понякога се налага да се приложи ръчно пране, тъй като намокрянето и термичната обработка не са подходящи за всяка материя. Кожените тапицерии се почистват с влажна кърпа и подходящ препарат, докато към памучните и сатенени дамаски се подхожда индивидуално. Машинното пране на мека мебел е удачно, когато дамаската е достатъчно здрава и плътна.

Когато има захабени и изтънели участъци, те се обработват деликатно, така че да не стигне до разкъсване на облицовката. Добрата новина е, че бързината на работа е характерна за добрите почистващи фирми, включително, когато диваните се изпират в дълбочина. Петната се третират спрямо техния произход – мазнини, плодове, химикали. За целта се използват ефективни, но щадящи материята препарати.

Кога е подходящият момент?

На практика няма неподходящ момент за пране на дамаските на диваните, табуретките, фотьойлите и креслата. Предвид методите на работа, професионалистите могат да изпълнят тази задача през всеки сезон, независимо от външните метеорологични условия.

Все пак, има няколко ситуации, налагащи незабавно професионално изпиране на тапицираната мебелировка. Спешните случаи, налагащи пране на силно замърсената мека мебел са:

  • След ремонтни дейности;
  • След бурни партита;
  • Преди освобождаване на наето жилище;
  • При замърсяване с храни, напитки, смазочни масла, бои и други химикали;
  • При отглеждане на малки деца и домашни любимци;
  • Пролетно основно почистване на дома.

При всяка от тези ситуации степента на замърсяване е различна. Според вида на замърсителя и това, колко голяма е засегнатата площ, се определят методите на обработка. Процедурата изисква познатия, внимание и отговорност. Тя е сложна и уморителна, но не и непосилна за добрите професионалисти.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone