mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Професионално пране на дивани – цени според специфичните операции

Предлаганите за професионално пране на дивани цени в столицата са различни при различните фирми, така че ако смятате да ползвате услугата, ще бъде нужно да се запознаете по-внимателно с принципа на формиране на цените при всяка компания, защото тук няма твърд ценоразпис, който да ви ориентира.

Някои от фирмите за почистване базират цената за изпиране на мека мебел върху вид и брой на седящите места. Други формират тарифите си на база кв.м. почистена площ. Видът на дамаската и степента на замърсяване също оказват влияние на цената, както и методът на пране, който ще бъде приложен.

Кое би оскъпило услугата?

Не бива да се изненадвате ако на сайта на дадена почистваща фирма сте забелязали едни цени за пране на дивани, а след края на процедурата са ви поискали съвсем различна сума – обикновено по-висока от посочената на фирмената страница. Тарифите там са ориентировъчни и са посочени за стандартна процедура. Във вашия случай очевидно са включени операции, които се начисляват допълнително.

Ако диванът ви е силно замърсен, е много вероятно изпирането да се направи двукратно. Екстракторните професионални перящи машини са скъпа апаратура, и всяко тяхно участие в почистващия процес се заплаща от клиента. В цената е включен и двойният разход на препарати, както и допълнителното време за повторна обработка на мръсните дивани.

Във фиксираните при някои компании цени за пране на дивани не се посочва точният вид на меката мебел. Например има съществена разлика между класически триместен диван и холов 8-10 местен ъгъл. Площта, както и геометрията на модела правят процедурата значително по-сложна и трудоемка.

Видът на материята, използвана като дамаска също има значение. Някои материи се почистват единствено ръчно, а ръчният труд по правило е по-скъп от машинно изпълнената процедура. От значение е също дали ще се наложи да се премахват стари и упорити петна.

Фиксираните цени са за стандартно почистване, но третирането на дълбоко проникнали в тъканта петна от храни, напитки, машинно масло и котешка/кучешка урина изисква особени усилия, време и технически средства. В цената рядко е указано дали процедурата включва и почистване на металните/дървени части на конструкцията, което също би могло да доведе до неприятни изненади.

Как можем да се информираме предварително за стойността на услугата?

Има много лесен начин да сме подготвени финансово за изпълнението на професионалната услуга пране на дивани, както и за която е да е друга процедура – нарича се комуникация. Във всеки фирмен сайт, особено в сайтовете на добрите фирми са предоставени няколко опции за контакт, една от които е телефонното обаждане.

За всеки желаещ да използва услугите на дадена компания е повече от възможно да се обади по телефона и поиска справка за крайната цена, която ще трябва да плати за изпиране на даден вид мека мебел. На база големина и конфигурация на дивана, степен на замърсяване, допълнителни изисквания и специфични особености на мебелите, ще му бъде калкулирана крайната сума за плащане.

Друга, много удачна практика при някои фирми е предварителното посещение на място. Представител на почистващата компания посещава дома/офиса на клиента и се запознава лично с условията и специфичните изисквания. Така е напълно невъзможно да възникне недоразумение и клиентът да остане силно разочарован от предоставената услуга. Посещението не ангажира по никакъв начин клиента да се възползва от услугите на фирмата.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone