mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Модерното и чисто сухо пране на килими

Килимът принадлежи към семейството меки подови настилки, които са най-големият концентратор на прахови частици, алергени и дори съвсем дребни микроорганизми. Наслояването на утайки от този тип замърсява въздуха в помещението и дори може да повлияе на здравословното състояние при хора с по-деликатна имунна система. Затова, на основното чистене на меките настилки се обръща изключително задълбочено внимание – то е съчетание от обезпрашаване и дълбоко изпиране на тъканите, в зависимост от състава им, последвано от изсушаване. Процесите се извършват комбинирано с високотехнологична перяща прахосмукачка, която осигурява перфектно абсорбиране на праха и замърсяванията.

Основното почистване на килим е улеснено от услугата, която Рефлекс М предлага на клиентите си – сухо пране на килими със силно ефективен прах и висококачествена екстракторна машина. То е предназначено специално за фините и нежни тъкани на подовите настилки, но се прилага редовно и за периодично освежаване на повърхностите. Потребителите могат да поръчат тази услуга самостоятелно или в комбинация с други процедури. Ние сме насреща с качествена апаратура, мощни препарати и приемливи цени.

Сухо изпиране

Дълбокото втриване на препарат в меката тъкан представлява основната част от процесът. Подходящият продукт е разработен по специална формула, защото целта от прилагането му е да реагира самостоятелно на всички напрашавания, замърсявания и упорити наслоени петна, като ги концентрира върху повърхността на материята. Постигането на такъв резултат става след кратък престой между килимните влакна. Прахът или емулсията попиват мръсотията и фините частици, като след изтичане на определеният за целта период, впръсканата почистваща смес се извлича с мощна вакуумна приставка на прахосмукачка за сухо изпиране. Изтеглянето на сместа оставя ослепително чиста, ароматна и най- важното – напълно суха повърхност.

Изпирането без капка влага изисква освен техническо оборудване и препарат със специални съставки. Най-предпочитаната при този тип обработка са различните разновидности на суха пяна или пудра, които допълват освежаващи свойства с функции за дълбочинно чистене и образуват предпазен филм срещу бъдещи замърсявания. Препаратите са пригодени за изключително фини тъкани, така че съхраняват и даже подхранват структурата на материите. Цветовете им, от своя страна, остават изключително ярки и наситени. Важен принос в постигането на тази цел имат и четката на вакуумната прахосмукачка. Тя е подбрана така, че да бъде съвместима с всякакъв тип материи – четките с твърд косъм не са подходящи за сухото изпиране на килим.

Освен екстракция на наслоена мръсотия, прах и петна, някои концентрати отстраняват от меката настилка и всякакви наслоени неприятни миризми. Умението се дължи на специална технология, която успява да извлече дори и най-тежките аромати от килим, мокет или тапицерия, като в замяна остави свеж аромат на скъп парфюм. Съчетанието с блестящо поддържаната визия на килима създава луксозен статут на тази процедура.

Сухото пране е лукс, предназначен предимно за офиси, кабинети, зали и аудитории с необходимост от представителна визия. Сухото изпиране е изключително чиста и козметична процедура, която ще ви достави повече удоволствие, отколкото досада. Периодичното й приложение улеснява основното чистене, поддържайки килимите в изключително ефектен вид. Нашата фирма може да ви предложи най-актуалните и мощни препарати, заедно с високотехнологичната прахосмукачка Rainbow. Съчетанието между двете предоставя уханен краен резултат със светли ярки цветове, за по-малко от половин час.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone