mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Кой е идеалният уред за дезинфекцирането и освежаването на матраци

Матракът е многослойна конструкция. Подматрачната рамка – основен базов елемент и опора, е покрита с няколко нива тъкани – борд от микропорест полиестер (пяна), изолационна текстилна вата, обезшумяваща материя, текстилни вложки и сърцевина от пружинен пакет с индивидуално обвити пружини, или еластична пяна с висок вискозитет и микропореста конструкция. Калъф, също от текстил и често с антибактериални влакна, завършва конструкцията.

Матракът – множество слоеве, нуждаещи се от мокро почистване

Отговорът, защо процедурата пране на матрак е задача за модерна ексракторна машина, по-популярна като изпираща прахосмукачка, изисква познаване на структурата на матрака. Модерните матраци се произвеждат от високоадаптивна към натиск материя, капсулирана срещу навлизане на влага и прахови частици, но силно абсорбираща кислород, което поддържа чистотата и свежестта й.

Въпреки защитената текстура, проникването на фини запрашавания е възможно. Наслояването им създава налеп с относителна твърдост във вътрешността на матрака, в който биха могли да се появят микроскопични акари, привлечени от топлината.

Почистването започва със задължително третиране с препарат, но истинската му цел е дълбочинно изпиране. То обхваща всяко влакно поотделно, както и микроскопичните отвори (пори) в пяната, прониква до рамката и осъществявайки първокласна дезинфекция.

Повърхностната обработка е подходяща като допълнителна поддръжка и за освежаване на тъканите. Почистването на петна и проветряването не преодоляват патогенните микроорганизми и отделяните от тях замърсители, причиняващи развитие на оцветяващите мухъл и плесени. Те са причината и за появата на неприятен мирис.

Модерната перяща прахосмукачка

Дълбочинното изпиране е процедура, която се изпълнява ефективно само от професионална почистваща фирма. Специалистите разполагат със съвременни мултифункционални машини с няколко накрайника, осъществяващи едновременно прахосмучене, изпиране и екстракция на замърсеният препарат.

Четки с подходяща твърдост и дължина на косъма, накрайници тип “тупалка”, прахосмукиращи и изпиращи приставки, адаптирани към тапицерии, прочистват многослойната матрачна конструкция по оптимален начин. Съвременна прахосмукачка с висока степен на ефективност е почистващата система Rainbow, проектирана преди повече от 80 години в САЩ от Лесли Х.Грийн и Джон У. Нюкомб.

Мултифункционална конструкция и силата на водната енергия

Създавайки истинска революция в конструкцията на прахосмукачките, с работата си без торбичка за отпадъци, днес уредът извършва акумулаторно сухо и мокро почистване на многообразни типове настилка, тапицерия и тъкани, подсушавайки ги с почти пълно извличане на замърсената почистваща течност.

Многобройните приставки не са причината за популярността на съоръжението. Истинската му стойност е зададена от най-мощният природен елемент – чистата вода, върху чиито свойства е основана цялостната концепция на почистващото съоръжение.

Водата прочиства във всичките си агрегатни състояния. Чрез нея прахосмукачката Rainbow доказва пред света, че намокрянето е най-ефективният начин за отстраняване на прахови частици, както и че почистващите й свойства не се ограничават върху мебели, настилки и тапицерии. Уредът извършва революционното обезпрашаване на въздушна маса, сортирайки и отстранявайки праховите частици чрез специален двустепенен филтър HEPA. След почистване със системата, въздухът е неколкократно по-свеж и истински пречистен.

Почистване на матраци

Прахосмукачката обезпрашава повърхността на матрака с електрическа тупалка Rainbow Mate. С четка, проектирана за труднодостъпни зони, тя успява да извлече дребни и едри отпадъци и акари, съхранявайки тъканта непокътната. Изпирането на тъканта довършва този процес и дезинфектира спалното приспособление, разпръсквайки почистващ препарат в дълбоката сърцевина на тъканта.

Количеството разтвор се дозира от специалният изпиращ накрайник MiniJet, който се справя с повърхностни петна, както и с налепи от мухъл и плесени. Специално внимание се обръща на бордът на матрака, в който се концентрира немалък процент замърсявания. Препаратът (с различен процент дезинфектант) престоява за определен период, след което се извлича с екстрактор, който оставя тъканта 90 % суха и идеално почистена.

Фирма Рефлекс М разчита на висококачествената прахосмукачка Rainbow за почти всички процедури по почистване. Резултатите са почти стерилна чистота на тъкани, стъкла, твърди облицовки и мебели, заедно с пречистен въздух в съответното помещение – предимство за потребители с висок риск от дихателни заболявания.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone