mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Защо резултатите при професионално пране на дивани са винаги по-добри?

Ако някога сте наемали почистваща фирма за пране на диван, сигурно сте забелязали разликата между тяхното (професионалното) и вашето изпиране. На първо място огромната разлика е в методите и начините на действие. Такава има и в крайният резултат. Домашните рецепти могат да съхранят дамаските, но рядко постигат идеална чистота, особено при упорити наслоени замърсявания.

Как действат професионалистите

Качественото пране изисква експертна оценка. Тя се извършва от специалист, какъвто вече се наема от всяка престижна фирма за почистване. Оценката е определяне степента на замърсяване и произхода на петната (когато ги има), както и вида на дамаската – вълна, коприна, памук, синтетика и др. След правилна преценка, диваните се почистват по начин, който съхранява текстурата и същевременно се бори с всички стари упорити замърсявания.

Следва прецизно обезпрашаване на всеки сантиметър – седалки, облегалки и подлакътници. За целта се използват мощни професионални вакуум машини, някои от които разполагат с функция за изтупване на меките части. Прахосмукачките се включват за обиране на прах, по-едри частици и космите, оставени от домашни любимци. С тях се премахват също акарите и другите микроорганизми.

Поредната стъпка от професионалното изпиране на диван е нанасянето на специален препарат. Почистващите фирми използват специални емулсии, до които ние често нямаме достъп. В зависимост от степента на замърсяване, кремообразната смес може да бъде оставена да действа известно време. Емулсиите имат способност да разтворят много упорити замърсявания – петна от плодови и зеленчукови сокове, кафе, шоколад и дори флумастери.

Когато настъпи подходящият момент, се пристъпва към същинското пране. В процедурата се включва мощна екстракторна машина, която впръсква вода под налягане в дълбочина. Техниката спомага за по-лесното извличане на всеки тип замърсявания. Специална дюза изсмуква излязлата на повърхността смес от препарат, прах и други замърсители, така че дамаската остава полусуха.

Екстракторната машина е способна да извлече 90 % от водата, проникнала в тапицерията и пълнежа при почистване. В повечето случаи, професионално изпраните дивани може да се използват свободно само след няколко часа, за разлика от домашното изпиране. Естественото съхнене изисква много повече време. В някои случаи е необходимо да минат няколко дни до пълното изсъхване на материите, а при недобра вентилация на въздух в помещението дамаската може да придобие специфична неприятна миризма.

Видяхте ли разликата

Сравнението на домашно и професионално изпиране на мека мебел е невъзможно. Основната разлика е липсата на сериозни поражения върху покритията и дървените части, често случващи се при домашно почистване на диваните. Тогава прибягваме до употребата на прекалено твърди четки и силни препарати, защото деликатните средства не могат да се справят със задачата. Този метод обаче причинява захабяване, избеляване на цветовете и дори разкъсване на материята.

Професионалното почистване става без сериозен натиск в силно замърсените участъци. Емулсиите и екстракторните машини се справят чудесно дори със силно замърсените повърхности. След операцията диваните, фотьойлите и кухненските ъгли изглеждат като чисто нови и ухаят прекрасно. Ако сте алергични към стандартните препарати, професионалистите могат да включат в употреба такива на био основа, които машината изтегля без остатък.

Правилната почистваща фирма

“Рефлекс М“ е една от доказаните почистващи фирми в столицата. Тя има сериозен опит в почистване на дивани и ще се справи и с най-занемарените дивани. Опитните хигиенисти, мощните препарати и най-вече мократа прахосмукачка Rainbow с филтър HEPA и два работни режима, ще оставят дамаските ви безукорно чисти и ухаещи.

Фирмата поддържа чистотата и на мека мебел от естествена кожа. Екипът обработва повърхностите само ръчно, със специална емулсия и мека микрофибърна кърпа или гъба. Подхранването на кожата е задължителен етап, който хигиенистите не пропускат. Именно от тях и от фирменият сайт можете да научите най-успешните методи за поддържане и овлажняване на естествена кожа.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone