mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Чистене по домовете – цени на услугата от професионална фирма

Какви са обичайните за услугата чистене по домовете цени, които ще заплатите при поръчка на професионална услуга, зависи от фирмата, която предпочетете, и от площта на помещенията, които трябва да бъдат почистени. Цената се определя на квадратен метър площ. Премахването на замърсяванията от различен тип повърхности (тъкан, дърво, стъкло и др.) и отстраняването на различен тип мръсотия, също не е с еднаква стойност в предлаганият тарифен план.

Професионалното почистване у дома вече е услуга с включени много по-модерни допълнителни процеси, в сравнение с традиционното обезпрашаване, измиване и полиране. Всяка фирма предлага обработка на специфични настилки, които се нуждаят от специфични действия в почистването. Съответно, цените им варират в определен диапазон.

Мрамор, гранит, мозайка, гранитогрес

Захабените повърхности от този тип могат да изглеждат като нови с шлайфане на износената част от настилката, и полиране. Кристализацията и импрегнирането са добавяне на допълнителен слой непроницаем гланц, който едновременно предпазва материалът от проникване на мръсотия и влага, и придава много красив отблясък.

Процесите се извършват със специализирана техника, и стойността им е определена от нея, от вложеният труд, и споменатата площ на съответното пространство. Цена на кв.м. – 10-20 лв. за шлифоване и кристализация, и 2-10 лева, за два слоя запечатка (полировка). Измиването на тези настилки е специфично и се извършва машинно, с повишено внимание към структурата на настилката – повърхностният гланц не трябва да се уврежда, тъй като той се предпазва порьозната повърхност от проникване на влага, замърсители, и от издраскване.

Почистване на стъкла – прозорци, витрини и стъклени орнаменти

Стъклата присъстват във всяко помещение – задължително под формата на прозорец, а понякога и като витрина, стъклена врата, и множество декоративни орнаменти. Прозоречното стъкло и декоративният му вариант – матирано, релефно, витраж, акрилно, фибростъкло, и др., се обработват по различен начин. Понякога, стъклото е покрито с цветно трансперантно фолио – измиването му става със стандартни методи (неабразивен мек препарат и мека кърпа), но за ефективност, се изчаква поне 20-30 дни след монтирането му.

Матирани стъклени повърхности са чувствителни към всякакъв тип допир, който се отпечатва върху текстурата им. Те имат нужда от обезмаслител, меки неабразивни препарати и мека вода – най-препоръчвана е дестилираната. Почистват се ръчно. Оцветените с метални окиси стъкла също се обработват ръчно, с голямо внимание към повърхността. Цените на стъклопочистването варират, според височината на стъклото.

Най-популярна и скъпа процедура от всички, обаче, е алпийското измиване, което се извършва от хигиенист, издигнат върху специализирана конструкция. Такава услуга е изключително необходима за административни и бизнес сгради, при които външната фасада е стъклена (обикновено с рефлекторно стъкло), а стойността е от 1-5 лв. на метър площ.

Изпиране на меки настилки

Меката тапицерия, килимът и мокетът присъстват във всеки тип интериор. Те са най-значителният концентратор на прах, акари и микроорганизми, които се отстраняват ефективно, единствено чрез дълбочинно изпиране. Професионалните фирми си служат с машини за пране и абсорбиране на влагата след изпиране, като оставят 90% подсушена настилка.

Тези услуги са и сред най-скъпите почистващи процедури. Цената се определя на квадратен метър за подови покрития (1,5 – 5 лв.) както и на изпрана цялостна тапицерия (брой мебели). Най-скъпи са ъгловите гарнитури, чието почистване варира в границата 50-100 лв. за бройка. Кожената мебел са почиства на ръка, което е по-трудоемка дейност, и също така, включва услугата нанасяне на овлажняващо масло или вакса.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone