mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Как ни улеснява професионалната фирма при почистване на килими

Килимът притежава всички характерни недостатъци на меките подови настилки. Единствено мобилността му донякъде улеснява поддръжката, за разлика от плътно прикрепените към подовата настилка мокети.Прецизното почистване на килими е основна процедура от всяко седмично и сезонно хигиенизиране. Знаем, че най-богатият “склад” на прахови частици, болестотворни бактерии и миниатюрни микроорганизми са именно меките подови настилки.

Ръчно изпиране на килими

Качественото дълбочинно изпиране се случва в няколко етапа. Скоростта му зависи единствено от избраните препарати и почистващи уреди. Затова и почистването на килим в домашни условия се е превърнало в почти пълна отживелица. Цялата процедура отнема почти денонощие, и то само ако атмосферните условия позволяват бързо съхнене.

Ръчното обезпрашаване става с помощно средство (метален уред) и активни физически усилия. Често обаче микроскопични прахови частици и микроорганизми частици остават “складирани“ в пухкавата текстура и отстраняването им е възможно след дълбочинно изпиране с течен препарат. Това е основната и най-трудоемка част от ръчното чистене на килим, която продължава с часове.

Изпирането няма как да се улесни с центрофугиране в пералня, тъй като тя със сигурност ще увреди материала и визията на килима. Процедурата се извършва ръчно, с мека четка и шампоан, прах за пране, домашно приготвен или фирмен препарат. Не бива да се забравя, че килимите от естествена вълна изискват различна обработка в сравнение с тези от акрил, памук, вискоза и други синтетични материали.

Прилагането на препарат премахва петна и освежава килимите, но все още не са гаранция за дълбочинно премахване на прахта и упоритите петна. Прекаленото количество почистващ разтвор пък понякога променя в цвета и текстурата на тъканта. Всички тези рискове отпадат при избор на машинно изпиране на килим..

Механизирана обработка

Съвременното, улеснено и ефективно изпиране на меки настилки се постига чрез прахосмукачки с воден филтър или сухо почистване с роторна машина. И двата уреда осигуряват пълно извличане на замърсяванията от тъканта, а освен това спестяват досадното подсушаване. Вакуумният екстрактор изсмуква 90 % от влагата за броени минути, а при измиване със суха пяна тя се отстранява с дисковата приставка на роторната машина.

При избор на почистваща техника за домашно използване трябва да се вземат под внимание свойствата им. Сухият препарат например не обработва меките настилки в дълбочина. Той е предпочитан предимно за освежаване и повърхностна поддръжка на тъканите.

Чудесата на фирма Рефлекс М

Професионална почистваща фирма “Рефлекс М “ е ангажирана за редовна поддръжка на известни административни и бизнес учреждения, развлекателни, търговски, хотелски комплекси и заведения. За тези институции отличната чистота, свежест и луксозна визия са условие за успешен бизнес, и оценката им е реалното свидетелство за ефективните услуги на фирмата.

Дълбочинното почистване на килим е една от “патентованите” услуги на фирмата, която екипът хигиенисти извършва на място или в работна среда. Обезпрашаването, изпирането и подсушването се извършват с помощта на мощните химически формули и почистваща техника, които без изключение постигат абсолютна чистота и свежест.

Рецептата за една от ефективните услуги по почистване на килими е резултат не толкова от уменията на хигиенистите, а на мократа прахосмукачка Rainbow с комбинирана функция. Множеството й приставки постигат идеално обезпрашаване, изпиране (измиване) и подсушаване на меки и твърди подови настилки, тапицерия и друг тип дамаски, а комплексната услуга се предлага на изключително изгодни цени.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone