mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Петна, прах, мазни отпечатъци – кажете им сбогом с машинно пране на килими

Килимът се изпира основно през около 6 месеца. Това не включва обработката на петна от напитки и храни – тя се извършва веднага след появата им, за да не се наслоят в текстурата. Основното почистване включва изпиране в дълбочина, което става с подходящ за тъканта препарат. Почистващият разтвор трябва да премине през множеството влакна и да достигне до самата основа на настилката.

Прахосмукачка за изпиране

Това е сигурният метод за премахване и на най-миниатюрните частици прах, почва, пясък, власинки, стари оцветявания и микроорганизми. Те неминуемо се натрупват, особено при по-пухкавите изделия, независимо от редовното им почистване с прахосмукачка – обезпрашаването не може да отстрани най-малките замърсители, които впоследствие обаче се превръщат в наслоявания.

От доста години, ефективното машинно пране на килими е предпочитано пред остарелият метод с ръчна обработка с препарат. Причините са само няколко, но достатъчно солидни, за да ни накарат да изберем този начин за почистване на килим, за единствен. Процедурата е професионална, тъй като се извършва с помощта на мощни перящи прахосмукачки – цената на тези уреди е висока и потребителите рядко ги закупуват за домашно ползване.

Апаратурата за изпиране на килим се среща в различни разновидности. В основният си тип обаче, тя е мултифункционална машина с няколко вида четки и накрайници. Моделите от най-ново поколение изненадват с изключително модерни и полезни приставки – вибрираща тупалка, четка за разресване вакуумен екстрактор за изсмукване на препарат и още приставки, които заместват всякакви почистващи уреди.

Машинното изпиране на килим е толкова предпочитано и защото е придружено с опция за изсушаване. Така настилката може да се обработи директно на пода у дома ви, като възстанови почти фабричната си визия, за по-малко от кръгъл час. Неприятният мирис от изкуственото сушене през зимата е избегнат, благодарение на този метод.

Силата на водният филтър

Модерните прахосмукачки за мокро пране са толкова мощни, тъй като разчитат на филтър от чиста вода. Това означава, че впръсканите почистващи препарати, както и изтеглянето им, заедно със замърсяванията от килима, стават под въздействието на мощно водно налягане. Остатъците от петна, мазнини, оцветявания, прах и акари остават в пълният си размер във водната струя, изсмукана от настилката.

Обработката с такъв тип уред има няколко предимства. Килимът ви остава напълно сух след процедурата, цветовете му не само не избледняват, но възвръщат фабричният си колорит. Атмосферата в помещението се променя осезаемо, а освежителят за въздух е почти засенчен от ароматът на изпраният килим – изключително свеж и приятен мирис.

Защо го избираме отново и отново

Екстракторните машини за пране действително проникват в дълбочината на тъканите. Те са единственият начин за премахване на всякакъв тип стари наслоявания, които не се премахват чрез ръчно прилагане на препарати. Изглежда ви невъзможно всяка ресна или влакно от килимите ви да бъдат прилежно сресани, почистени с шампоан и подсушени? Ще промените мнението си, когато се запитате как килимът ви е станал с два нюанса по-светъл, само за няколко часа.

Тези модерни уреди обикновено са предназначени и за всички меки подови настилки, тапицерии и дори матраци, заради мощните си почистващи и изсушаващи функции. Най-разумният начин да се възползвате от тях е, като позвъните на професионална почистваща фирма.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone