mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на баня след ремонт – оставете “черната” работа на професионална фирма

Когато смените плочките или дограмата в банята си, ремонтирате водопроводната инсталация, монтирате вана, душ кабина или нов санитарен фаянс, наред с красивата нова визия, ще се сдобиете и със солидни количества прах, мазилка, лепила, бои, латекс и още подобни строителни материали върху плочките. Освен че абразивната им текстура е изключително вредна за глазираните плочки, тъй като разрушава емайлът им, те са вредни и за дихателната система след контакт с течаща вода.

Премахването им е задължително и не предизвиква колебание, но затруднява доста хора, тъй като здравите лепила и концентрирани оцветители не се отстраняват с обичайните препарати. Необходими са специални разтвори, почистващи уреди и малко груба сила, а процедурата е тежка и понякога отнема цял ден.

Затова, по-добрата идея е да поверите почистване на баня след ремонт на доказана и опитна професионална фирма. Тя със сигурност ще разполага с цялото модерно техническо оборудване, което обикновените потребители трудно се решават да закупят.

Обработката на банята с модерна апаратура, силни почистващи и дезинфектиращи концентрати ще изтрие всяка следа от ремонтните остатъци за двойно по-кратко време, отколкото вие ще успеете. Свръхмодерните прахосмукачки с няколко приставки и екстракторна функция, както и вакуумните парочистачки отстраняват както строителните замърсявания, така и стари наслоявания от мухъл, ръжда и котлен камък, като оставят повърхностите не само гладки, но и напълно сухи.

Отстраняване на прах, измиване и подсушаване

Почистването след ремонт е трудоемко, но всъщност се състои от само няколко етапа. Обезпрашаването е първото и основно действие. Ситните и едри парчета цимент, вар и мазилка, отчупили се вследствие къртене и пробиване на отвори, са не по-малко сериозен проблем от петната боя и залепващи смеси.

Изхвърлянето им от банята и обирането на остатъците с мощна прахосмукачка спестява много часове усилена обработка със стандартна битова техника. Праховите частици трябва да бъдат премахнати напълно, за да се възстанови здравословната хигиенична среда.

Сбогуването с прахта винаги е последвано от измиване на цялата баня, с особено внимание на пространствата между отделните плочки (фуги), смесителните батерии, санитарният възел, душ батерия и прозорците, ако има такива. Започва се с мощна водна струя, която ще премахне и последните фини частици прах, след което професионалните хигиенисти прилагат силни неабразивни препарати. Те разчитат единствено на тях за премахване на здраво залепнали строителни смеси.

Поставянето им става с повишено внимание и обилно количество във всяка зона. Чистотата на фугите е толкова важна, понеже там се концентрира огромно количество влага, и съчетанието със строителни смеси ще се отрази пагубно върху въздуха в банята. Измиването им трябва да размекне всички наслоени остатъци, а бързото подсушаване след това е задължително.

Разграждането на твърдите залепнали материали не става изобщо лесно. Затова почистващите фирми залагат освен на препарати, и на модерна парочистачка, която единствена разгражда напълно дебелият слой прах, налепи, боя и различни смеси. Тя достига и до най-труднодостъпните зони, а за целта използва само точното количество водна пара.

В крайният етап, парочистачката подсушава напълно обработените настилки. Въпреки че такива уреди вече се предлагат във всеки хипермаркет за битова техника, моделът на една почистваща фирма винаги е няколко степени по-модерен.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone