mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на мека мебел в София – има ли неподходящ сезон за тази дейност?

Услугата за почистване на мека мебел в София се изпълнява целогодишно от професионалните столични фирми. На практика няма неподходящ сезон за почистването и прането на дивани, холови гарнитури, кресла, табуретки и кухненски ъгли. Съществуват обаче някои ключови фактори, с които е добре да се съобразите преди да повикате професионалните чистачи.

Не отлагайте дълго, но и не избързвайте с поръчката на услугата

Понякога е трудно да бъде избран правилният момент за чистене и пране на дамаските в страните със смесен климат. Има ситуации, които не търпят никакво отлагане, но има и случаи, в които професионалното почистване на мека мебел не е толкова спешно. Отлагането е недопустимо, когато се касае за неволно замърсяване с определени храни и напитки. С отлагане на екстракцията, петната ще станат трудни за премахване.

В случай, че дамаската на дивана или фотьойла е залята с кафе, плодов сок, мазна храна, боя, масла, мигновената реакция гарантира пълното премахване на замърсяването. В тези случаи, колкото по-дълго изчаквате, толкова по-трудно ще бъде премахването на упоритите петна. Понякога дори професионалната техника и концентрираните препарати не могат да се справят с лекетата по холовата и кухненската мебел.

Спокойно можете да отложите изпирането на меката мебел, в случай че просто ви се струват захабени с времето и употребата. Диваните и фотьойлите са любимо място за отдих на всички – възрастни, деца, домашни любимци. Колкото по-често ги използваме, толкова повече ги цапаме, особено ако имаме навика да похапваме пред телевизора и да отпиваме от любимото си кафе, сок, червено вино и изобщо всяка храна, оставяща ярки петна.

При все че ситуацията не налага екстракция на трудни за премахване петна, наемането на професионална столична фирма за почистване може да почака. Отложете прането на дивани, килими и матраци за период, когато атмосферните условия го позволяват.

Изпирането на дамаските през зимата по стандартната процедура ( с намокряне) не е много удачно, тъй като времето за пълното им изсъхване значително се удължава. Така от стандартните 4 часа, времето на съхнене може да се увеличи до 8 – 12 часа.

Каква е алтернативата?

Ако случаят не е спешен, но много държите меката мебел в дома ви да бъде безупречно чиста, можете да направите леко домашно освежаване. За целта бихте могли да използвате домашната прахосмукачка, за да обезпрашите тапицерията, притежаваща свойството да поглъща праха, повече от всички останали мебели в жилището.

Ако диванът ви е облицован с дамаска от много деликатна материя или е с естествен пълнеж – гъши пух, вълна или друг немокряем материал, прахосмукирането е единственото, което можете да направите за неговото изчистване.

Бутиковите мебели и тези, за които производителят е упоменал изрично, че не бива да бъдат мокрени, следва да се чистят в дълбочина единствено от професионална фирма, специализирана в така нареченото сухо пране. Този метод на почистване е малко по-скъп от стандартния, но има предимството да е невероятно деликатен към фините материи, предотвратявайки преждевременното им износване и захабяване.

В случай, че моментът не е подходящ да търсите фирма за професионално почистване и пране на мебели в София, е добре да почистите сами дамаските на тапицираните мебели, като в никакъв случай не използвате агресивни химикали.

Ако решите да използвате готов почистващ препарат, проверите дали се предлага в готова за употреба форма или е под формата на концентрат. Никога не използвайте неразредени концентрати за премахване на петна, тъй като рискувате да замените грозното леке с голям избелял участък върху дамаската.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone