mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Професионално почистване на килими

На Рефлекс М можете да разчитате по всяко време за професионално почистване на килими. Допреди няколко години, килимът бе неделима част от интериора на всеки дом. С времето, тези меки подови настилки бяха изместени от модерните мокети, но дори и днес, голяма част от хората предпочитат килимите, заради тяхната мекота и атрактивна визия. Тази мека настилка може да бъде открита в различни цветове, шарки и материи.

Килимите придават несравним уют и топлина във всяко едно помещение. Техните качества се ценят още по-високо, особено през зимния сезон, когато подът изстива бързо, а студът създава дискомфорт. Колкото и да се хубави и комфортни обаче, килимите притежават своите отрицателни черти. Най-явната от тях е бързото им замърсяване и замазване на шарките с мръсотия.

Някои собственици си мислят, че практикуваното в миналото изтупване на килимите пред жилищния блок е достатъчно, за да се върне свежестта и чистотата на домашните подови настилки. Истината е, че по този начин се изтупва прахта, но нечистотиите и микробите продължават да владеят повърхността на вашите килими. За пълното справяне с проблема се препоръчва използване на услугата „професионално почистване на килими“.

Каква е разликата при професионално изпълнение на операцията?

Специалистите от почистващата ни фирма третират всеки един килим по различен начин. Общото е, че винаги се използват професионални почистващи препарати и машини. Процедурата по почистване започва с обезпрашаване на меката настилка. След това се пристъпва към впръскване на специален препарат върху повърхността на килима.

При извършването на професионално почистване на килими, видът на препарата се определя според степента на замърсяване на изделието и вида на материята на изработка. Целта е да се постигне пълно почистване без да се навреди на целостта на подовата настилка. След като се впръска, препаратът се оставя за няколко минути, за да подейства разграждащо на натрупаните нечистотии.

Процедурата по почистване на меката подова настилка завършва с изсмукване на препарата и мръсотията с екстракторна машина. Килимът се оглежда повторно за останали след почистването петна. Ако се открие остатъчно замърсяване, повърхността се третира допълнително с по-силен препарат. Професионално почистване на килими може да бъде изпълнено през цялата година. Сезонът и времето не са от значение.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone