mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на плочки след ремонт – процедура за мощна екстракторна машина

Поставяне на нови плочки, подмяна на тръби или изграждането на нова водопроводна инсталация, пребоядисване на стени и таван – всички добре известни ремонти оставят ясни следи върху прозоречните стъкла и дограмата, осветителните тела и водопроводни детайли, но най-вече по облицовката. Обикновено облицовката е от фаянсови, керамични плочи или стъклокерамична мозайка, които бързо ще “излекуват” илюзиите ви, че те се почистват бързо и лесно само с плат, моп и препарат.

Химични препарати на ръка или прахосмукачка

На първо място – чистенето им не е лесно, защото ремонтните дейности ги покриват не само пясък и прахови частици, но и със строителни материали (вар, гипс, цимент, бетон), лепило, силикон, блажна боя, силикон, фугираща смес и други здраво полепващи смеси. Те изглеждат като бели или цветни ивици, които има известна вероятност да се отстранят, когато са съвсем пресни.

Засъхването им върху облицовката обрича опитите за премахването им на провал, и често е обичайната ситуация след ремонт. Тогава най-големият шанс за ефективно почистване на плочки след ремонт си остава парочистачката или някоя от приставките на мощните прахосмукачки за сухо и мокро почистване. Все пак, отстраняването на упоритите петна може да се улесни с прилагане на някои силни химични съединения.

Формулите им действително имат ефект върху петната от строителни смеси, и понякога дори успяват да ги разградят почти напълно. Ръчното нанасяне с мека микрофибърна или хавлиена кърпа, и разтъркването на петната носи видим резултат. Той е постижим обаче, ако се приложи непосредствено след приключване на ремонтните дейности.

Оставянето на строителните остатъци недокоснати със седмици ще ги втвърди. Тогава дори и най-упоритото търкане с мощен разредител не се справя с тях. Отделно е много важно свойството на мощните химични формули да причиняват светли петна върху цветните плочки.

Разредители и киселини

Лак, блажна боя, лепило, латекс, силикон, вар – всички те се обработват предварително, за да се изчистят напълно от облицовъчните плочи. Пазарът предлага множество фирмени препарати за целта. Те са няколко разновидности, продукт на органични разтворители, ароматни и алифатни въглеводороди, кетони (ацетон), алкохол, терпентин и други мощни химикали..

Киселините също се използват и за разтваряне на засъхнали строителни смеси. Те са не по-малко мощни в естественият си вид, под формата на продукт за хранителни цели, а не само като съставка от формулата на препарат. Винена, лимонена, фосфорна, солна, хидрохлоринова и гликолова и други киселини – всички са част от разтворите, които спомагат разграждането на засъхнали строителни материали.

В дома ви присъстват във вид на винен оцет, лимонов сок, кисело мляко, цитрусов сок (гликолова киселина) и още няколко продукта. Смесени със сол/сода бикарбонат, тези вещества образуват паста с активно въздействие над точно такива остатъчни петна.

Прахосмукачка с воден филтър

Фаянсовите, теракотни и мозаечни плочи, покрити със здраво залепнали строителни смеси се почистват внимателно. Изстъргването и особено прекалено силното търкане на материалите ще нарани глазурата на плочата. Прахосмукачките с воден филтър, които са особено актуални напоследък, впръскват и изсмукват препарат под въздействие на силно водно налягане. Замърсяванията остава във водата, а настилката е напълно чиста и освежена.

Фирма Рефлекс М разчита на екстракторната прахосмукачка Rainbow с голяма всмукателна мощност и филтър HEPA. Той улавя и задържа до 99.97% прахови частици в атмосферния въздух. Това означава, че след като остатъчните смеси бъдат премахнати от плочките, въздухът в помещението също ще е кристално чист – трудно постижима цел при следремонтно почистване.

Мощните разтворители и препарати се впръскват и разнасят върху облицовката със специална четкова система от приставки. След престой върху засъхналите петна, водата и почистващите разтвори се изсмукват чрез екстрактор, под силно водно налягане. Плочите остават напълно чисти от петна и прах. Процедурата завършва с поставяне на полировка – тя възстановява всички драскотини, причинени от строителните смеси и създава фин слой против замърсявания.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone