mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на тоалетна чиния от фирма – значение и особености в обществени сгради

Услугата за почистване на тоалетна чиния от фирма е създадена с цел поддържане установено ниво на санитарно-хигиенни норми. Приложението й е най-активно в тоалетните помещения на обществени сгради, от чиито функции обичайно ежедневно се възползват големи човекопотоци.

В зависимост от предназначението на сградата, тоалетните й възли се отличават с различна степен на хигиена и естетичност, които са взаимовлияещи си характеристики. При преобладаваща част от тоалетните с интензивна посещаемост, включително и при сградите с възможност за леглови престой, статистически наблюдения отчитат ниво на хигиена доста под допустимите комунално-хигиенни норми.

Изискванията за тоалетни в обществени сгради

Нормативните изискванията налагат различни хигиенни нива за жилищните и обществени сгради, както и между отделните обществени институции, в зависимост от функционалното им предназначение. Повишени хигиенни критерии към тоалетното помещение са характерни за детски, училищни, здравни заведения, както и друг тип сгради с леглова база.

Чистенето на тоалетни чинии винаги се случва по идентичен начин. Професионалният екип от хигиенисти предлага процедура с нива на краен резултат, достигащи оптималният висок стандарт на изискванията, зададени от органите, които създават санитарно-хигиенните норми за обществени сгради. Към тях се включват и допълнителни изисквания на службата по трудова медицина, чиито уредби подчертават значението на конкретни параметри при хигиенизация на тоалетни помещения, когато те са организирани с тоалетни чинии.

Тоалетната чиния се възприема като съоръжение, поддържащо високи нива на болестотворни бактерии, когато е част от санитарните помещения в институции с трудова насоченост. Умалените му варианти – писоари, се отличават със същите характеристики, макар и те да не потенциален източник за разпространение на зарази, заради липсата на необходимост от пряк физически контакт.

Трудовата медицина посочва и обяснява необходимостта от монтиране на тоалетни чинии от лесен за почистване материал. Глазираната керамика е посочена като оптимален вариант, който концентрира замърсяванията върху лъскавият емайл. Счупването на глазурата създава условия за развитие на инфекциозни “хранилища“ с бактерии, гъбични спори и отлагания вследствие на окиси (ръжда).

Изброените причини налагат поверяване на услугата по хигиенизация на почистваща фирма с определено ниво и качество на техническо оборудване – изискване, което е и основна характеристика на фирмите с достатъчно висок рейтинг в сферата. Машинното почистване ли е “разковничето” за идеално чиста, свежа и уханна чиния, и как изглежда процесът по хигиенизиране на обществените санитарни възли?

Дезинфекция – ключът за достъп до хигиена и естетика в тоалетната

Въпреки високите хигиенни стандарти на тоалетните помещения в различните институции, заради интензивното си използване те остават със статут на потенциално рисков фактор за здравето. Дезинфектирането – обработка на рисковите повърхности с антисептични препарати, е основна процедура при чистене на тоалетни помещения. Мерките се прилагат първо върху чинията, а качественото дезинфектиране е свързано с познания, които позволяват подбор на най-успешните методи и препарати за унищожаване на микроорганизмите върху седящото съоръжение.

Концентрацията на дезинфектиращ разтвор с антимикробни и антимикотични съставки се съгласува спрямо степента на замърсяване, видът на болестотворните организми и температурата на помещението, която обикновено е стандартна в обществените сгради. Професионалните хигиенисти мигновено разпознават замърсителите според цветът на наслояванията по чинията, и подбират най-подходящите препарати за третирането им.

Дезинфектантите на професионалната фирма – съставки и ефект

Специалистите по хигиена разполагат с най-модерните фирмени разработки за премахване на мръсотия. Мощните концентрати с насочено и агресивно въздействие срещу микробите, наричани дезинфектанти, се прилагат при силно замърсени и занемарени тоалетни чинии.

Съставът им включва киселини, алкохоли с различен процент концентрация, хлор и химични съединения (киселини и соли) на хлорът, като натриев хипохлорит (белината), натриев дихидрат и хлорен диоксид. Продуктите на хлорните съединения спадат към алкалните вещества, известни като ефективен разтворител на органични продукти, заедно с ръждата, корозията и наслояванията от котлен камък, които изобщо не бива да се пренебрегват.

Всеки препарат за тоалетна чиния е и дезинфектант по необходимост. Почистващите продукти се различават по pH показател, който посочва процентът киселини и основи в съответното вещество и оттам насочва към подходящото му приложение. Всички тези факти са известни на екипът хигиенисти, който дезинфектира, полира и същевременно съхранява структурата на тоалетният компонент.

Препаратът се нанася под ръба чинията и надолу към каналът, престоява за определен период и се измива. Петната от ръжда, корозия и котлен камък изискват малко повече физически усилия и изтъркване със специални четки. Стерилизацията на тоалетна чиния е невъзможна, но поддръжката на чистота е напълно постижима цел. Специалистите препоръчват поставяне на дозатор с ароматен дезинфектиращ гел във вътрешната странична зона на чинията.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone