mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Кога професионалното основно почистване е необходимост

Основното почистване обикновено се извършва два пъти годишно и за разлика от седмичната поддръжка, представлява задълбочено чистене и дезинфектиране на всеки квадратен сантиметър. Кога е по-разумно да прибегнем до услугите на професионалните хигиенисти от фирма “Рефлекс М”?

След пълен или частичен ремонт на дома ни

Приключването на ремонт винаги е повод за основно почистване, особено ако строителната фирма не се ангажира с изхвърляне на остатъчните материали. Частичният ремонт също може да е добър повод за цялостно хигиенизиране на дома. Обезпрашаването, измиването, изпирането и дезинфектирането са няколкото последователни стъпки, които възстановяват комфорта и уюта в дома ни, но отнемат доста време и усилия.

Почистващата фирма се справя с тежката задача по-бързо, по-умело и двойно по-ефективно от вас. Благодарение на намесата й, повредената прахосмукачка и неколкодневните “недостъпни зони“ в апартамента/къщата ви вече не представляват риск. Екипът работи с модерна почистваща техника, мощни препарати и полиращи продукти. С негова помощ домът ви ще придобие напълно свеж и обновен вид.

Професионалистите ще изперат в дълбочина меката мебел и матраците, след което ще обърнат внимание на меките и твърди подови настилки. Мебелите от дърво, кожа и ПДЧ плоскости също получават изключително качествена грижа. Следва обезпрашаване и измиване на второстепенните детайли от интериора – осветителни и отоплителни /охладителни тела, каси и дръжки на врати, електрически ключове, контакти и декоративни елементи.

Основното чистене е недовършено без обработка на стъклените повърхности. Хигиенистите почистват прекрасно стъклопакети, витрини, френски прозорци, душ кабини, стъклени украшения, тавани, както и окачени фасади. Те имат рутина и в обработката на стъклописи, витражи, релефни стъкла и други специфични варианти на класическото стъкло. Измиването на прозорците задължително е съчетано и с измиване на дограмата, и изпиране на завесите (щорите).

Преди да преминат към санитарните помещения, хигиенистите обработват всички вътрешни и външни облицовки с подходящ препарат. Настилката в банята е свързано и с изчистване на фугите върху настилката, както и тоалетен моноблок, умивалник, плотове и метални компоненти. Финалният етап е хигиенизирането на терасата (включително остъклените профили) и складовите помещения (мазе, килер и др), след което евентуално се преминава към междужилищните пространства, ако фирмата е ангажирана за тази услуга.

Офис пространства

Административните и бизнес институции са сред редовните клиенти на почистващите фирми. Те се абонират предимно за ежедневна поддръжка на офис помещенията. Тази услуга е гаранция за идеална чистота в офис пространствата, но въпреки това цялостното почистване понякога е необходимо. Специализираният екип ще го извърши с качествени съвременни препарати и техника, отделяйки специално внимание на всяка повърхност.

Детайлното основно почистване за всеки малък или по-голям офис е особено важно при съхранение на многобройни хартиени документи и канцеларски материали. Въпреки всекидневното обезпрашаване, измиване и ароматизиране, въздухът в подобни помещения се замърсява много лесно, а вентилацията на климатика е само привидно решение.

Междужилищни/извънофисни пространства

През един или два месеца всяка сграда трябва да осъществи пълно хигиенизиране на междужилищните/извънофисните райони, а комплексите от затворен тип поемат грижата и за тревните площи във външните си обособени дворове. Наемането на почистваща фирма е разумното решение за такава трудоемка дейност.

Извънжилищните/извънофисни части ще бъдат почистени с много по-ефективни методи и техника. Работата, извършвана от пет или шест човека, се извършва много по-бързо и качествено от двама или трима професионални хигиенисти. Професионалната фирма обезпрашава, измива и дезинфектира всички: стълби, парапети, подови настилки, стени, тавани и бутони в коридорите, асансьорите и ескалаторите.

Междужилищните складови и сервизни помещения отнемат най-много време и изискват детайлно почистване и дезинфектиране. Екипът не забравя и всички налични прозорци, витрини и стъклени врати. Натрупаната смет се събира и изхвърля, а ако в чистенето са включени и дворни пространства, тревата се окосява.

Цялостното почистване се случва само на осемчасов работен ден. Хигиенизацията е отлична, благодарение на модерните марковите препарати и техника.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone