mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Професионално почистване на дивани София – какво ни предлагат фирмите за почистване?

Услугата професионално почистване на дивани в София се ползва както от домакинствата, така и от много бизнес клиенти. Тя е подходяща за офиси, административни сгради, хранителни и увеселителни заведения, болници, училища. Изобщо за места с обществен достъп, където се използват различни видове мека мебел. Почистването на диваните не е самостоятелна дейност. Тази услуга е насочена към всички тапицирани мебели – столове, кресла, фотьойли, табуретки, кухненски ъгли.

Почистването на тапицирани мебели, от което могат да се възползват столичани включва различни методи на действие. В зависимост от нуждите и предпочитанията на клиента, може да се извърши повърхностна обработка (освежаване) или дълбоко третиране с изпиране на меките тапицирани участъци.

Тук ще разгледаме три водещи метода в почистването на дамаски, които добрите почистващи фирми в София предлагат.

Мокро екстракторно третиране

Екстракторното пране на дивани се прилага, когато дамаската позволява намокряне. Този вид почистване е удачен не само за холовите гарнитури, но и за матраци, кухненски/трапезарни столове, табуретки, пуфове и барбарони. Предимствата на екстракцията, като технологично изпълнение са много, но основен плюс е дълбоката обработка, каквато е нужна на силно замърсените мебели.

Екстракторното изпиране на текстилни дамаски на дивани протича в няколко последователни стъпки, включващи:

  • Обезпрашаване чрез прахосмукиране;
  • Нанасяне на препарат, чийто вид се определя от вида на дамската и степента на замърсяване;
  • Изсмукване на препарата с неколкократно изплакване с помощта на екстрактор;
  • Подсушаване с мощна вакуум машина и ароматизиране.

Мебелите, почистени по този начин могат да се използват в рамките на 4-8 часа след обработка. Трудно достъпните за машината места се третират ръчно.

Сухо пране

Сухото пране е сравнително нов метод за почистване на дивани, който не се предлага от всички почистващи фирми. При него се използват съвсем различни по вид машини и препарати от тези, използвани при стандартното пране на този вид мебели. Сухото изпиране има безспорни предимства, поради което се използва все повече от частни и корпоративни клиенти в столицата. Предвид минималния срок на изсъхване, то е идеален вариант за киносалони, театри, конферентни зали, самолетни и авто-салони.

Основен плюс на сухото изпиране е щадящият тъканите метод на обработка. Чрез него се предотвратява преждевременното износване на тапицерията, а използването на мебелите е възможно до час след обработката. Не можем да не посочим и минусите на тази нова процедура. Цената ѝ е значително по-висока от стандартната, а за сметка на това се действа само на повърхността. С нея почистването в дълбочина и премахването на упорити петна е невъзможно.

Като технология, сухото почистване включва нанасянето на специална пяна, представляваща специална формула от ПАВ (Повърхностно Активни Вещества) в правилна дозировка. За апликацията се използва специален пяна-генератор. След като пяната разтвори и отдели на повърхността замърсяванията, образуваната смес се изсмуква с мощни професионални вакуум турбини, така че да не се налага изплакване и подсушаване на мебелите.

Еко почистване

Еко почистване на дивани се заявява от все повече столични домакинства. Този метод е предпочитан, защото при него не се използват вредни за здравето химикали, голяма част от които са алергени. Това е идеалното решение за жилища, в които се отглеждат малки деца и домашни любимци.

Особено необходимо е в обекти, където живеят хора с хронични респираторни проблеми – жилища, болнични заведения, места за настаняване на възрастни хора. Качеството на почистване с еко-препарати е задоволително, включително когато се касае за сериозни замърсявания. При него липсват каквито и да е аромати, алергени и канцерогени.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone