mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Тънкости при професионално почистване на мухъл

Специализираните почистващи фирми получават заявки за професионално почистване на мухъл по-често, отколкото предполагаме. Плесените са упорит и един от най-неприятните видове замърсители. Те не просто влошават визията на покритията, които са обхванали, а създават условия за нездравословна домашна и работна среда.

Кога е наложително да потърсим професионалист?

С малките количества мухъл, образуващи се по фугите между плочките в банята може да се справи всяка домакиня, стига да има подобно желание. По-сложна е ситуацията обаче, когато плесента е обхванала сериозни участъци от помещенията – стени, тавани, работни плотове, подови настилки и т.н.

Колкото по-голяма е площта, върху която се разпространяват спорите на мухъла, толкова по-голяма е нуждата от професионалното му почистване. Както вече споменахме това е доста труден за отстраняване замърсител, изискващ доста време, усилия, а в повечето случаи и технически средства.

Една кухня на ресторант или цех за производство на хранителни продукти, се нуждае изключително много от помощта на почистващите фирми. Доста трудно е, както и нередно, да се ангажира наличният персонал с операцията, когато почистването не е част от трудовата му квалификация. В домовете, където плесента е сериозен проблем за здравето на обитателите, посещението на екип от професионални хигиенисти е също наложително.

Как действат професионалистите?

Фирмите за професионално почистване се справят бързо и почти винаги на 100% с наличните в дадено помещение количества мухъл. Най-често това са бани, сауни и приземни етажи, където влажността е изключително висока. Почти винаги се прави оглед на място, за да може фирмата да изготви план за действие и ценова оферта за клиента.

Следващата стъпка е планиране на методите на действие. В зависимост от това какъв е вида на поразените от плесента повърхности, същите се обработват машинно или ръчно. Задължително се използват специално предназначени за целта химически средства. Покритите с мухъл участъци се опръскват обилно, след което химикалите престояват, за да ги разтворят за по-лесното им отстраняване.

Когато поразената основа е достатъчно устойчива на механично въздействие, се използват специални машини с ротиращи четки, които отстраняват мухъла значително по-бързо, отколкото е възможно при ръчно третиране. Интензитета на въздействие и силата на натиска са добре премерени, за да не се премахне и част от основата.

По-деликатните материали, например найлоновите завеси в банята, се почистват изцяло ръчно. За могат да се обработят детайлно е необходимо да се демонтират. Опръскват се отново с подходящите препарати, след което се почистват ръчно с гъба или четка с по-мек косъм. Действа се ефективно, но отново с нужното внимание, за да не се нанесат никакви поражения.

Защо професионалната помощ е по-доброто решение?

Борбата с мухъла, особено ако е обхванал големи по площ зони, не е по силите на обикновените хора. Самата процедура не е напълно безопасна, защото спорите на плесента в големи количества могат да проникнат в дихателните пътища, където да създадат сериозни респираторни проблеми. Работи се задължително с гумени ръкавици, маска и предпазни очила.

Конвенционалните почистващи средства, предлагани в магазините не са ефективни при почистване на големи количества мухъл. Успех дават само някои професионални химикали, до които обикновения човек няма достъп. За работа с тях е нужна и професионална екипировка.

Бързината на изпълнение на операцията, в комбинация с перфектните резултати, ни задължава да се доверим изцяло на професионалистите. Цената? Тя е несравнимо ниска, предвид факта, че услугата ни спасява от сериозни и трайни последствия.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone