mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Професионално почистване на офиси – два основни етапа

Престижните институции предпочитат да се доверят на най-качественото професионално почистване на офиси, тъй като за тях поддържаният и свеж интериор е условие за успех. Мениджърите на административни, банкови и бизнес институции, които са се възползвали от услугите на фирма “Рефлекс М” познават перфекционизма й. Затова и с удоволствие се абонират за комплексната поддръжка на офис пространства.

Абонаментен план

Професионалната поддръжка на офис включва две основни процедури – основно и ежедневно чистене. Абонаментната оферта предлага периодична (или ежедневна) обработка на всеки сантиметър от работното пространство. Екипът не предоставя нищо по-малко от идеално чисти повърхности и приятно ухание, а процедурите се извършват изключително дискретно, без да смущават работата на служителите.

Абонаментните планове на фирмата включват страхотен подарък – напълно безплатно основно почистване. То се извършва два пъти годишно, при специални поводи или след големи мероприятия. По настояване на клиента обаче може да се изпълнява по-често или по-рядко. Наемайки почистваща фирма, офис пространствата създават прекрасно впечатление с луксозната си свежа атмосфера.

Освен отстъпката за абонаментен план, фирмата предлага и изгодни стандартни цени за поддръжка на офис. Те рядко предизвикват колебание, тъй като отзивите за работата й доказват, че в замяна клиентите получават блестяща от чистота обстановка. За привличането на повече клиенти, партньори и гости е необходима точно такъв тип среда.

Основно почистване на офиса

Цялостното чистене на офис пространства се прави поне два пъти годишно. Обработват се основно и прецизно онези детайли, на които не се обръща достатъчно внимание при ежедневното чистене. Процедурата започва от тавана към изхода, като се обират паяжини в труднодостъпни ъгли, обезпрашават се осветителни тела, измиват се дограми, стъкла и щори. Климатиците, радиаторите и всички уреди също се почистват с подходящи препарати.

При основно почистване се изпират в дълбочина дамаските на работните столове и меката мебел, когато има такава. Следват меките подови настилки – мокети, пътеки, килими, които също подлежат на мокро изпиране. Фирмата разполага с ефективни измиващи уреди и за всички твърди подове – мрамор, теракота, ламиниран паркет, гранитогрес. Почистените повърхности се полират с пасти според материала си. Те връщат първоначалния им блясък и забавят замърсяването.

Рутинното ежедневно чистене обикновено не включва цялостно хигиенизиране на тоалетните и другите санитарни помещения, като се отделя специално внимание само на най-често изолзваните компоненти. Сега се обработва всеки детайл и участък, при това с повишено внимание – тавани, стени, фуги, сифони и санитарни компоненти. Поставят се ароматизатори и разбира се, преди това навсякъде се дезинфектира.

Ежедневно почистване

Абонаментното ежедневно чистене обхваща най-често използваните компоненти в офиса. Специално внимание се обръща на входната точка, където обикновено е разположена рецепция или бюрото на администратор. Обезпрашават се всички работни повърхности – бюра, маси, столове и офис техника. Ако в офиса има сервизно помещение за приготвяне на топли напитки и съхранение на закуски, то също подлежи на ежедневно хигиенизиране.

Подовете, в зависимост от покритието си се опрахосмукват или измитат, след което се измиват с препарат и се полират. С професионален препарат се почистват и стъклопакетите, стъклените прегради, дограмите и вратите. При наличие на стълбища, те също се измиват заедно с перилата на парапетите. В сградите, в които има асансьори се извършва детайлното почистване на всеки от тях. То включва измиване на стени, таван, под и табло с бутони.

Тоалетни, съблекални и други санитарни помещения също влизат в ежедневния абонаментен план. Измиват се умивалници, тоалетни чинии, огледала, сапунерки и всички други аксесоари, използвани от персонала. Събират се и се изхвърлят отпадъците от кошчетата за смет и се зареждат нови консумативи – тоалетна хартия, кърпи за бърсане, ароматизатори, сапуни и т.н.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone