mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Цялостно почистване на дома с един уред – възможно ли е

Ориентираме се към цялостно почистване на дома си през пролетта и есента, след празнично събитие, оставило видими следи, ремонт на помещение или съединяване на няколко в едно непреходно, както и при нанасяне в нов дом/квартира. Понякога пък просто решаваме, че трябва да освежим изцяло домашната си среда. Възможно ли е да сме подготвени за всички изненади на основното чистене обаче?

Как чистим

В такива минути оприличаваме домът си на коледна торба с изненади. Възможно е да открием доста вещи, които отдавна смятаме за изгубени, както и да се сблъскаме и с не толкова приятни открития, из труднодостъпните ъгли на жилището.Упорити наслоявания, паяжини, потъмнели от замърсяване настилки и дамаски, надраскани и захабени облицовки, налепи от ръжда, мухъл и котлен камък, са рисковете на нередовното чистене.

Те са не по-малко трудни за премахване от здраво засъхналите петна от строителни смеси след ремонт. Затова, преди да започнем процедурата си задаваме важен въпрос. Заслужава ли си закупуването на всички уреди и препарати, необходими за чистене и възстановяване на всяка настилка в дома ни?

Отговорът е различен за всеки. Можем да си спестим доста средства обаче, като заменим няколко почистващи уреди с модерна мултифункционална машина, която освен това почиства много по-ефективно. Многобройните приставки и филтри ще се погрижат за всяко кътче от дома ви, като засилят действието на почистващите разтвори.

Прахосмукачка за настилки, тапицерии и стъкла

Модерната многофункционална прахосмукачка може да предлага комбинирано сухо и мокро почистване. Всяка марка проектира уреди с различен брой и разнообразни приставки. Обикновено те са подходящи за изпиране както на меки подови настилки, дамаски и матраци, така и на измиване и полиране на твърди облицовки. Огледалата, витрините и прозоречните стъкла също могат да се измият с някоя от меките четки, с каквито тези уреди винаги са оборудвани.

Основното почистване включва изтупване, обезпрашаване, изпиране и измиване на различни тъкани, мозайки, плочки, естествен камък и дърво. Съвременната перяща прахосмукачка включва към тези дейности и опция изсушаване – уредът изсмуква замърсяванията заедно с почистващият препарат и 90% от влагата, като оставя идеално чиста и почти суха повърхност.

Някои приставки за меки настилки изпират тъканите в две посоки – от двете страни на влакната. Така се отстраняват и най-фините прахови частици от дебелите килими и мокети. Същата машина се справя и с тапицерии на дивани, кресла, столове и дори матраци, които както споменахме, остават идеално чисти, сухи и свежи. Осъществява се изпиране в дълбочина, което изсмуква не само прах, но и миниатюрни акари и други микроорганизми, които замърсяват въздуха в помещенията.

Твърдите настилки и облицовки се измиват лесно с подобен уред. Качествената прахосмукачка отлепя и най-упоритите замърсявания, комбинирайки мокро и сухо почистване, като запазва емайлът и визията. Модерните варианти дори разполагат и с приставка за полиране, която изглажда настилката и я предпазва от драскотини.

Стъклата на прозорците и дограмата се почистват ръчно. Не и ако можете да разчитате на първокласна миеща прахосмукачка. Тя може да замени стъклочистачката с по-модерни функции и повече бързина, като не пропусне завесите, щорите и дори комарниците на прозорците.

Както виждаме, напълно е възможно да почистим целият си апартамент с един уред с подходящите приставки. Новите мултифункционални прахосмукачки мият, изтупват и полират с невероятна лекота и бързина, като в същото време са нежни към емайлираните повърхности.

Ако търсите най-подходящият уред за основно почистване, разгледайте прахосмукачките с воден филтър и особено иновативната машина Rainbow. Тя е един от първите филтриращи почистващи уреди, създадена е преди 80 години, и е най-силното оръжие на екипът на фирма Рефлекс М в борбата със замърсяванията. Почистването с нея осигурява килими, мокети, стени и тавани без нито прашинка, както и перфектно пречистен въздух, благодарение на филтърът HEPA.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone