mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Измиване на плочки в баня – задължителен краен етап на почистването

След най-важната обработка на тоалетна чиния, казанче, умивалник, душ кабина, вана, мебели и всички работни плотове в банята, следва финалният етап, който е не по-малко важен за хигиената в помещението. Мокрото почистване на плочки в баня е завършваща процедура, обикновено извършвана поне веднъж седмично или ежедневно, особено ако редовно посрещаме роднини и приятели в дома си.

Плочките са облицовъчен материал, поставян върху подовата настилка и стените. Потребителите имат възможност да избират между гранитогресни, фаянсови и теракотни глазирани плочки, стъклокерамична мозайка, естествен мрамор, гранит и още някои устойчиви на тежест и топлоизолиращи материали.

Именно матовата или гланцирана глазура създава условия за бързо и лесно почистване, като концентрира всички замърсявания върху повърхността на плочката. При мраморните и гранитни повърхности, тази функция е поета от импрегнирането – фин повърхностен химичен слой, който покрива естествените пори на материала. Върху това покритие се събират капчиците вода, отлагания и петна. Щом всички плочки за баня са защитени от специална повърхност, значи почистването им би трябвало да е много лесно?

Редовно измиване на плочките

Поддържането на облицовките в банята наистина не е трудно, но при изпълнение на едно условие. Измиването им се извършва ежедневно, за да не се допуска втвърдяване и наслояване на пръските от сапун, шампоан и друг тип препарати. Водните пръски също се отстраняват веднага, тъй като те са бъдещи упорити налепи.

Качествената редовна поддръжка ще съхрани глазурата на плочките в отлично състояние, така че упоритите зацапвания и микробни отлагания на плесени ще се превърнат в неприятен спомен. Постоянството е много важно и за чистите фуги, които са основна причина за образуване на бактериална “бомба“.

Премахване на петна и налепи

Почистването става с мека кърпа и фина емулсия за съответният тип повърхност, без съдържание на абразивни частици. Тя е достатъчна за разтваряне на стандартните замърсявания. При по-упорити петна, органични отлагания или поява на мухъл, се препоръчват антибактериални ароматизиращи препарати със силно концентриран състав. За целта потребителите имат избор от специални фирмени препарати, белина, лимонена киселина и други мощни разтвори.

Упоритите петна от строителни материали също изискват специално внимание. Те са най-трудни за премахване, а то е наложително. Здраво залепналите смеси от цимент, вар, теракол и блажна боя излъчват вредни изпарения, чийто ефект се засилва в пространството с висока степен на влажност. Следремонтните остатъци основната причина за прибягване до услугите на професионална почистваща фирма.

Почистване на фуги

Почистването на плочки е непълно, ако се пропуснат фугите – пространствата между отделните плочи, където се концентрира основен процент замърсявания и влага, която пък провокира развитие на мухъл и плесени. Така че измиването и подсушаването на фуги са два неразделни етапа от процеса, които вървят ръка за ръка.

Горещата вода и силно дезинфектиращите разтвори са обичайните методи за хигиенизиране на фугите. Продължителното накисване във вода помага за разграждането на наслоени замърсявания, а последващото прилагане на антибактериални препарати може да се извърши ръчно или машинно.

Парочистачката е най-ефективното решение за отстраняване на бактерии от обширни пространства, без насищане на въздуха с химични изпарения. Тази и още много висококачествени услуги ще ви бъдат предоставени на най-приемливите за сферата цени, от екипът на фирма Рефлекс М.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone