mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на фуги – най-големият “склад“ за бактерии след тоалетната чиния

Основното почистване на фуги в баня обикновено се извършва няколко пъти в годината. Това е грешка и основна причина за концентриране на мухъл, плесени и бактерии в малките пространства между плочките. Лошото е, че понякога замърсяванията не са разпознаваеми от пръв поглед (за по-тъмни разцветки на фугите). Те остават незабележими и не могат да се отстранят незабавно, а са изключително вредни за здравословната среда в банята.

Професионалните хигиенизиращи фирми препоръчват обработка на фугите при всяко измиване на банята. Спазването на редовна и качествена поддръжка ще предотврати натрупването на болестотворни организми и неприятни налепи, а и ще улесни сезонното почистване.

Блестяща облицовка в няколко стъпки

Замърсените фуги се обработват най-бързо и ефективно, когато предварително се “накиснат“ в гореща вода. Тя има силно въздействие върху наслояванията и затова поставянето й е първата основна стъпка при измиване. Плочките следва да се покрият с вода, която престоява известно време (до изстиването й). След тази процедура следва прилагане на антибактериален препарат и почистване с моп, а усиленото търкане остава в историята.

За особено плътен слой замърсявания, горещата вода се заменя с мощен дезинфектиращ разтвор. Той ще разгради натрупванията и ще ги отстрани напълно от тесните разстояния. След като престои, препаратът обилно се изплаква с вода, а участъците се подсушават със сух моп или чрез интензивна естествена вентилация от прозорец. Оставянето на влажни фуги донякъде обезсмисля почистването им, защото стимулира развитие на мухъл и плесени.

Силиконови фуги

Силиконовите уплътнения са изключително устойчиви срещу мухъл, въпреки че появата му не е невъзможна. Слабото им място е лесното износване. Самото почистване може да се замести и с директно подновяване на фугите. Пазарът вече предлага модерни импрегнатори с антисептичен ефект – изключително полезен продукт, който улеснява почистването, предотвратява поява на плесени и предпазва фината структура.

Това е най-актуалният за момента естествен силикон с водоустойчива структура и пълна защита против мухъл. Поставянето му става чрез нанасяне на плътен слой направо върху старият, който трябва да е почистен от мухъл. След поставяне, уплътнителят не се навлажнява в продължение на шест часа.

Светли фуги

Светлите или бели фуги са по-практичният вариант за облицовка, тъй като натрупването на бактерии се забелязва веднага и може да бъде отстранено. Поддръжката им включва стандартна обработка с антибактериален препарат и вода, но и избелващи продукти, необходими при упорити потъмнявания. Белината и кислородната вода, заедно с някои домашни рецепти също могат да възстановят успешно ослепителният блясък на белите уплътнения на плочките.

Чистенето на фугите трябва да се случва всяка седмица. Освен антибактериални и дезинфектиращи свойства, подходящите препарати имат мека неабразивна консистенция. Твърдите частици биха разронила фугиращата смес, а за силиконовите уплътнения те са просто фатални.

Предимствата на професионалната услуга

Бързото и качествено чистене на фугите е най-трудоемката задача при измиване на банята. Професионалните хигиенисти работят с най-съвременните препарати и спрейове, някои от които са неизвестни за потребителския пазар. Марковите парочистачки пък разграждат наслояванията само с няколко движения.

“Рефлекс М“предлага на клиентите си всички посочени предимства и безкомпромисно качество, което е причина за редовните й ангажименти в големи хотелски и спортни комплекси. Чистият, дезинфектиран и приятно ухаещ санитарен възел е от основно значение за доверието на посетителите им, затова и те абонират за услугите на една от най-добрите фирми в столицата.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone