mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на килими с подръчни средства – мисията възможна

Килимът е онази част от интериорната декорация, способна буквално да преобрази всеки дом. Не само защото създава уют и топлина на помещението, но и защото може да се превърне в арена за безкрайни игри, за вашите деца. Това е и мястото, на което се събират най-много микроби и мръсотия. И ако е напълно възможно да почистите едрите боклуци с обикновена прахосмукачка, то с микробите и праха просмукали се в тъканите, нещата са доста по-сложни.

Тук вече ви е необходима професионална намеса, правилно подбрани препарати и специални машини. Така любимите ви килими, ще бъдат наистина безопасно място, за всички в семейството. Но ако все още обмисляте, дали да се доверите на професионалистите, ще ви предложим няколко прости съвета за почистване на меки подови настилки, на които може да се доверите.

Прах за пране

Няма домакиня, която да не разполага с прах за пране, а той би могъл да се окаже безценен помощник за дълбокото почистване на килими и мокети, без значение дали са от вълнена или синтетична материя. Всичко, което трябва да направите е да смесите част от праха с керосин. След това втрийте разтвора в петната, които искате да отстраните, като използвате четка или обикновена гъба.

По този начин, е възможно да се спасите и от стари, упорити петна, които са се превърнали в част от семейната ви история. Недостатък при този метод за почистване на замърсени килими е миризмата на керосин, която остава след изпирането. Ако имате възможност да оставите помещението, в което поставена настилката отворено за няколко дни обаче, неприятната миризма ще се изпари.

Готварска сол и сода

С помощта на обикновена сол, без която приготвянето на всяко ястие е невъзможно, можете да преобразите и любимия си килим. Бялото злато поглъща всякакви мазнини, мръсотия и прах. Просто поръсете сол върху настилката, оставете я да престои поне 20 минути, след което я изметете с метла или четка, натопени в сапунен разтвор. И това е. Цветовете на килима ви ще са като нови.

Благодарение на содата можете завинаги да забравите не само за мръсотията натрупана по меките настилки, но и за неприятните миризми, пропили се в тях, дори и тази на цигари. Разтворете едно пакетче сода в чиста вода, напръскайте килима и оставете да подейства поне 1 час. Ако има участъци с по-сериозни замърсявания, втъркайте по-концентриран разтвор. После просто почистете всичко с прахосмукачка.

Чай

Използваният чай също би могъл да преобрази килимите ви, независимо дали са от вълна или е синтетична материя. Първо – нанесете употребения чай върху настилката, още докато е мокър. След като изсъхне го съберете с прахосмукачка. Важно условие е чаят да е варен в деня, в който ще го използвате и за почистване, защото в противен случай, може да образувате нови петна по настилките.

Така с помощта на любимата си напитка е възможно да отстраните дори упорити петна от восък, както и косми от домашните си любимци.Разбира се, всички изброени методи са временно решение. За истинското почистване трябва да се доверите на професионалистите. И не забравяйте – схващането, че килими се перат само, когато е топло, е вече отживелица.

С новите професионални машини и разбира се, правилният подбор на препарати и техника на изпиране, вашите меки настилки ще заживеят нов живот. Доверете ни се, защото при нас всичко е повече от чисто. Вижте още подробности за нашата услуга професионално почистване и пране на килими.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone