mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Как да постигнем перфектно почистване на тоалетна чиния

Основното почистване на тоалетна чиния е най-трудоемката, неприятна и същевременно необходима процедура при хигиенизиране на санитарния възел. Обикновено тя се извършва преди компонентите на моноблока и останалите повърхности в помещението. Представлява прилагане на мощни препарати и дезинфектанти, които отстраняват основните видове наслоявания върху чинията.

Последователност при почистване

Професионалното измиване на тоалетна чиния е поредица от последователни стъпки. Крайната цел е пълно отстраняване на замърсяванията, а спазването на указанията ни спестява цели часове неприятно търкане с препарат и гъба.

Първата стъпка е изливане на дезинфектант около вътрешните ръбове, който трябва да престои за няколко часа. Той е необходим, понеже в тази област е най-активното развитие на бактерии, мухъл и плесени. Занемаряването им е враг на хигиената в тоалетните. Дезинфектантът е средството, което ги разгражда ефектно, за да се премахнат впоследствие с минимални усилия.

Същинското почистване на чинията става с помощта на четка или някой от по-модерните съвременни уреди. Обработката започва отгоре надолу, като специално внимание се отделя на споменатите вътрешни ъгли – основният “склад“ на болестотворни бактерии. След постигане на видими резултати, третираната повърхност се измива с голямо количество вода.

Експертното измиване завършва с обработка на седалката от двете страни, капакът й и външните емайлирани зони, които са склонни към поява на неприятни жълтеникави и кафяви плаки. Всички ръбове и труднодостъпни участъци трябва да бъдат преминати с дезинфектиращ препарат – пропуснатите зони почти винаги “отглеждат“ голямо количество бактерии.

С какво се борим

Тоалетната чиния концентрира няколко типа замърсяване. Премахването им при напластяване не е никак лесно, а в същото време нарушава здравословната обстановка в помещението. Затова най-ефективното решение е недопускането на сериозни замърсявания.

  • Ръжда – при появата и трябва да прегледаме тръбите – със сигурност ще открием натрупвания и върху тях. Неприятните жълтеникави и оранжеви петна се разлагат единствено с помощта на силно киселинни разтвори, които се поставят за по-продължителен период и се изплакват с вода. Прекалено упоритите наслоявания изискват двойно и тройно третиране, или поставяне на препарат през няколко дни, до изчезване на ръждата.
  • Мухъл – влагата е добър приятел на мухъла и плесените. Както вътрешният ръб на тоалетната чиния, така и задната част на гърнето могат да се окажат покрити с мухъл, под формата на тъмни, черни и оранжеви налепи. Отстраняването му е основна цел при хигиенизиране, а пазарът вече предлага достатъчно почистващи препарати за ежеседмично приложение.
  • Бактерии – съществува ли по-мощен “развъдник“ на бактерии от тоалетната чиния? Според някои специалисти компютърната клавиатура я конкурира, но те едва ли ще наложат схващането си. За да поддържаме чинията в безукорна чистота, трябва редовно да измиваме вътрешните ъгли. Ежеседмичното измиване от външна и вътрешна страна е превенция срещу “ складирането“ на бактерии.
  • Котлен камък – котленият камък не е синоним на мръсотия. Той е свързан с “твърдата вода “ и се отлага след продължителен период Освен че е неприятна гледка, присъствието му може да затрудни нормалното функциониране на тоалетния моноблок. Разграждането става с подходящ препарат, който се оставя да подейства за определен период. Нормално е резултатът да не е блестящ още след първото нанасяне. Тогава, процедурата се повтаря до пълно изчистване на петната.

Предимствата на професионално почистване

Измиването се извършва много по-бързо и качествено с маркови антибактериални препарати и ефективните техники на професионалните хигиенисти. Те са свикнали да се справят и със замърсявания в невероятно мръсни обществени санитарни възли. Наемането им ще спести много ценно време и ще осигури отлично почистена тоалетна чиния.

“Рефлекс М” e доказано име сред хигиенизиращите фирми в столицата. Обработката на санитарни възли е рутинна процедура за обученият екип, който се справя с упоритите наслоявания, само с еднократна процедура. Оставете неприятната задача на тях и забравете за котлен камък, мухъл и ръжда!

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone