mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на тоалетни чинии с домашни средства – възможно ли е

Докато фаянсовите плочки, душ кабината, душ батерията, завесата, ваната, смесителните батерии и други детайли от санитарният възел страдат от ръжда и варовикови отлагания много повече, отколкото от петна и зацапване, тоалетната чиния е мястото, където замърсяванията са с бактериален произход. Канализацията отмива органичните отпадъци, но микроскопични и невидими бацили остават под ръбовете на чинията и постепенно, присъствието им нарушава здравословната среда в тоалетната.

Как и с какво чистим тази част от тоалетната

Правилното почистване на тоалетни чинии трябва да се случва на всеки 7 дни или най-добре – 2 пъти седмично. Тоалетната чиния е един от малкото участъци на санитарният възел, който при обикновено почистване се нуждае от препарат с тройна функция – антибактериален разтвор, дезинфектант и ароматизатор. Трите се прилагат поотделно или в посоченият комбиниран вариант. Мощните антимикробни свойства обаче са задължително качество за почистващата течност.

Понякога, към микробите от органични отпадъци се добавя и вечните неприятности с мухъл, ръжда и котлен камък. Едновременното им присъствие се наблюдава при много занемарени тоалетни възли, които са изпитали пагубното въздействие на влагата – естественият “обитател” в банята.

Премахването на леките и упорити наслоявания от този тип става чрез формули с голям процент киселини и амоняк (лимонена, хидрохлоринова, фосфорна, гликолова и др.). Киселината е необходима, за да разяде и унищожи всички болестотворни изпарения. Плесените действително излъчват такива, а ръждата и котленият камък увреждат фаянсовата текстура на чинията. Същата реакция върху нея имат и абразивните частици, затова при избор на препарат, не забравяйте, че той трябва да е с гелообразна консистенция.

Струва ли си собственоръчно приготвеният препарат

Чувствителните към химични изпарения потребители имат възможност да изберат екологичните биоразградими продукти, предлагащи се все по-активно на пазара, както и да създадат подобен сами, използвайки домашният си шкаф с подправки. Мнозина смятат, че първият вариант осигурява по-висока степен на хигиена, но те вероятно се са прилагали домашни рецепти за чистене, избелване и ароматизиране на тоалетна чиния.

Следващите няколко натурални продукта са изпитан начин за премахване на упорити и здраво полепнали бактерии, ръжда, котлен камък в труднодостъпната зона под ръба на чинията. Възползвайте се от качествата им поотделно или ги смесете в мощен натурален препарат. Ето кои са те:

  • Оцет и лимонена киселина – киселинността е задължителна за премахване на замърсявания, упорити петна и неприятен мирис. Известно е, че присъствието на тези продукти и по-специално бял оцет, в препарат, премахва ефективно петна от плесен, котлен камък и ръжда. Накисване за определен период и изтъркване с мека четка е цялото необходимо действие.
  • Сол и сода – фините абразивни частици надраскват емайлираният моноблок, затова се смесват в препарати за под ръба на тоалетната чиния. Въздействието им е силно обезмирисяващо, отстранява всякакви налепи и придава бляскава белота на тоалетният моноблок.
  • Натурални масла – може би повечето потребители не са запознати, че етеричното масло е естествен дезинфектант. Прилагането му в препарат или самостоятелното поставяне върху чинията, ще замести белината и другите химични съставки, добавяйки свеж аромат в помещението.

Ако все пак нямате доверие на домашните рецепти, фирма Рефлекс М е на разположение всеки ден от седмицата, за да се погрижи за замърсеният ви санитарен възел. Ние имаме опит в почистване на изключително занемарени тоалетни помещения, които винаги сме успявали да върнем в приличен вид, благодарение на качествените си почистващи разтвори и оборудване.

Цените на услугите ни са приемливи за всеки тип бюджет, така че спокойно можете да ни позвъните и да се отървете от най-неприятното си домашно задължение. Оставете мръсната и досадна дейност на нашият екип, който ще ви осигури най-висока степен на хигиена.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone