mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на тоалетни – научете точно как

Тоалетният моноблок може да е част от банята или пък да е обособен в отделно помещение. Редовното му почистване обаче е задължително, тъй като той се използва по няколко пъти дневно и в лесно се превръща в “хранилище” за бактерии и вируси. Ефективното почистване на тоалетни се извършва в няколко основни стъпки. Следването им отстранява напълно микробните и плесенни отлагания.

Измиване на тоалетен моноблок

Поддържането на здравословна степен на хигиена в санитарният възел включва прецизна обработка на всеки елемент в помещението. Първият по значение е тоалетната чиния – най-често използваният, неприятен за почистване и с голяма концентрация на бактерии участък. Пропуснатите измивания винаги си проличават видимо с неприятни налепи, мухъл и плесени, което е естествена реакция от влагата и човешките отпадъци.

Почистването трябва да включва измиване от външна и вътрешна страна и дезинфектиране. Прилагането на препарат срещу котлен камък понякога също е неизбежно, но този тип разтвори се поставят отделно от почистващите..

Моноблокът в тоалетната задължително се обработва от всички страни с подходящ антибактериален препарат. Разтворът е нужно да бъде достатъчно мощен, за да отстрани замърсяванията и да дезинфектира участъкът, но е необходимо и консистенцията му да бъде щадяща за емайлираната повърхност. Препаратът се нанася с гъба и след изтъркване се измива с вода.

Казанчето е най-важният компонент от тоалетния моноблок. Постоянната влага изключително лесно може да причини поява на мухъл и плесени във вътрешната част, която изисква редовно почистване.

Меките връзки за казанчето също не трябва да се пренебрегват при измиване на моноблокът, тъй като въздействието на влагата е особено активно върху тях. Неслучайно, отлаганията от ръжда се забелязват първо върху тръбите.

Четката е вторият най-сериозен “развъдник“ на микроби и бактерии. Обезпаразитяването й става чрез поливане с обилно количество антибактериален препарат. Поставката й също се измива и се напълва наполовина с дезинфектант.

Облицовка и умивалник

Хигиенизирането на тоалетната не би било на нужното ниво без обработка на облицовките. Подовата и стенна настилка се покриват с разтвор, нанесен върху плочките и фугите. Тесните пространства между плочките събират сериозни “запаси” от мухъл, котлен камък и бактерии, и са от особено значение за чистотата. Упоритите натрупвания могат да се разтворят с двойно или тройно нанасяне на препарат и енергично разтъркване.

Измиването на тоалетната никога не приключва преди обработка на умивалника. Почистват се повърхността, изходът за оттичане на вода, меките водопроводни връзки и смесителните батерии. За целта са необходими няколко вида препарати и мека гъба.

Предимствата при наемане на професионална фирма

Почистването на санитарен възел е труден процес, когато се налага отстраняване на стари наслоени замърсявания, натрупан котлен камък и пожълтяване на емайлираните повърхности. Всеки от познатите неприятни замърсители се третира с различни препарати.

Професионалният екип хигиенисти на “Рефлекс М” е разумното решение при изключително неприятната процедура. Огромен брой административни институции, търговски центрове, развлекателни заведения и почти всички социално значими сгради се абонират за услугите на фирмата, вместо да наемат собствени хигиенисти.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone