mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Особености при чистене на прозорци, които професионалистите няма да скрият от вас

Правилното чистене на прозорци е непълноценно без двустранна обработка на стъклата, измиване на дограмата, уплътненията, первазите, дръжките и дори мрежата за комари. Процедурата е много важна за комфорта и уюта във всяко помещение. Подобно на уплътняващата дограма, прозорците също са разнообразни и разпознаването им предотвратява някои грешки при почистване.

Единично прозрачно (цветно) флоатно стъкло

Съвременното строителство използва предимно стъклопакет (камерна система) като тип прозоречно стъкло. Обикновено той е изграден от няколко единични флоатни стъкла. Цветните модели са с отблъскващи топлината и ултравиолетовите лъчи свойства, което ги прави много предпочитани. И прозрачните, и цветните варианти се почистват двустранно със стандартни методи – мека кърпа, вода или разтвор срещу петна.

Оцветените видове обаче понякога са комбинация от прозрачно стъкло, покрито с цветно фолио. Третирането на този вариант в никакъв случай не трябва да включва твърди драскащи гъби/кърпи, препарати с абразивни частици и високо съдържание на киселини.

Отражателно стъкло и витражи

Отражателните стъкла се поставят върху външните фасади на изискани бизнес сгради. Те могат да са разновидност на стандартното флоатно стъкло с метални оксиди, но и продукт на по-евтиното отражателно фолио. Във вторият случай чистата вода, както и препаратите на водна основа е добре да се изключат при измиване – въпреки че фолиото е водоустойчиво, третирането с по-подходящ препарат ще удължи живота му.

Красивите витражи са декоративна композиция от няколко цветни стъкла, съединени чрез запоени метални профили (месинг, мед). Визията на витражът обаче може да се постигне и с пясъкоструйно / релефно фолио или ламинирано покритие. Те се почистват с леко влажна мека и неабразивен препарат.

Стъклопакетът изисква двустранна обработка с вода или подходящ препарат, без да пропускате поддръжката на уплътненията и дограмата. Въпреки рискът от поява на конденз във вътрешността, при редовно проветряване и избягване на резки температурни амплитуди, имат сравнително дълъг живот.

Почистващи разтвори и уреди

Професионалното измиване на прозорци е двойно по-лесно и ефективно с електрическите стъклочистачки и парочистачки. Всяка стъклена повърхност изглежда кристално ясна само след две-три движения на ръката, а удължаващият стик не допуска непочистени ъгли. Процедурата е изключително чиста, почти суха и щадяща фините стъкла, тъй като уредите имат мека накрайник и функция за вакуумно изсмукване.

Значението на качествените препарати не бива да бъде пренебрегвано за постигане на перфектна чистота. Най-“ухажвани” са кремообразните неабразивни разтвори. Те са подходящи дори и за модели с фолио и оказват моментално въздействие върху детайлите.

Предимствата на почистващата фирма

Професионалните хигиенисти имат богат опит в обработката на всеки от посочените видове стъкла. Освен това, те са обучени да работят на значителни височини, самостоятелното почистване на които е невъзможно. Измиването на външни стъклени фасади се постига с алпийски метод, който е познат на компетентният почистващ екип.

Редица административни, бизнес и развлекателни учреждения са поверили грижата за прозорците си на фирма “Рефлекс М“. Екипът й обработва всяка повърхност до блясък с мощни разтвори и подходящи уреди. Алпийското измиване също е част от услугите им, реализирано с помощта на специална екипировка или по-безопасната стъклочистачка с телескопична дръжка.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone