mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Кой е най-сполучливият метод за измиване на прозорци

Хигиенизирането на всяко помещение задължително включва редовното измиване на прозорци. Ръчното почистване с вода и твърда хартия (мека кърпа) е добре познатият стандартен процес, който извършваме веднъж в седмицата. Ако го правим достатъчно ефективно и не пропускаме процедура, стъклата ще блестят във всеки ден от седмицата.

Ръчно измиване – правилният начин

Независимо дали ще забъркате домашен разтвор с няколко капки амоняк, спирт, ябълков оцет или глицерин, добавени към водата, или ще се доверите на професионална химична формула, почистващият разтвор се нанася по определен метод. Замърсеното стъкло се обтрива активно с мек плат (памук, микрофибър), а може и с гъба и достатъчно количество течност. Ако до половин час то не е идеално чисто, вероятно наслоените замърсявания изискват по-мощен препарат.

Почистването на стъклата е двустранен процес. Почистващият разтвор се разнася чрез строго определени движения – отгоре надолу за едната и отляво надясно за другата страна на стъклото. Упоритите наслоявания могат да се натрият с влажна кърпа, поръсена със ситна сол или паста за зъби, а неприятните отпечатъци от пръсти отиват в историята след измиване със спирт.

Крайният етап включва полиране със задължително твърда хартия (вестник), коприна / велур – домакинската и всяка мека хартия се разпада на дребни частици, а вълната също оставя прах и неприятни следи. Силното слънце е враг на прозрачните стъкла, тъй като разтворът ще изсъхне за минути, без да успее да прояви свойствата си. Затова за миене на стъкла се избира по-облачен ден, а дограмата, всички ъгли и уплътнения на прозоречната рамка и комарниците се обработват преди миене.

Праховите частици върху елементите на стъклопакета могат да съсипят и най-ефикасно почистените прозорци. Те обезателно трябва да бъдат отстранени предварително, използвайки подходящ за материала им препарат. Нанасянето му става с мека микрофибърна кърпа или моп, които са най-деликатни към повърхностите и не причиняват драскотини. Памучният плат също е подходящ за прозоречните стъкла, а ако полирането се извършва с хартия, тя задължително трябва да бъде твърда.

Машинно миене

Мултифункционалните стъклочистачки са много по- ефективен и удобен начин за миене на стъкла от вестникът, кърпата и микрофибърният моп. Те оставят идеално обезпрашена и измита повърхност, обработват всеки ъгъл и уплътнение на дограмата,а светкавичното вакуумно изсушаване предотвратява неприятните следи. Почти всяка почистваща фирма се възползва от тези уреди при измиване на прозорци, огледала, витрини, декоративни стъклени орнаменти, а и облицовъчни плочки.

Височинното миене на прозорци и фасадни стъкла е изключително необходимо за модерните сгради със стъклени фасади. То може да се извърши единствено от екипиран и обучен хигиенист, или с помощта на стъклочистачки с телескопични дръжки. Те могат да се контролират на необходимата височина от голямо разстояние.

Фирма Рефлекс М

Екипът на фирма “ Рефлекс М” предоставя перфектно измиване на стъклопакети, външни фасади, витрини и всеки стъклен елемент от интериора и екстериора. Хигиенистите се справят с упорити замърсявания, наслоена прах и строителни материали, оставяйки кристално чисти и полирани до блясък стъкла. Професионалното почистване на стъкла е свързано също и с измиване на дограма, изпиране на завеси и щори – услуги, с които фирмата се справя на място

Фирмата разполага с най-съвременните маркови модерни стъклочистачки и парочистачки. Комбинирани с правилната почистваща формула, те оставят прозрачна повърхност само с едно движение. Всички процедури, свързани с миене на стъклопакет са достъпни на много изгодни цени.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone