mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Как ще ни улесни квалифицираната фирма за почистване на прозорци?

От услугите на фирма за почистване на прозорци се възползват не само големите административни, бизнес и търговски институции, за които представителният бляскав вид е въпрос на имидж. Достъпните цени на услугата я правят предпочитана от всеки потребител с желание за по-естетична и приветлива визия на интериорът у дома. Кои предимства в квалифицираните почистващи фирми не могат да бъдат пренебрегнати?

Перфектно измиване на всеки тип стъкло

Съвременната фирма за хигиена се грижи еднакво качествено за визията на разнообразни видове стъкла – стъклопакет от прозрачни и цветни флоатни стъкла, грапаво матирано стъкло, отражателни витрини с метални окиси, витражи и дори декоративно фолио. Почистването им се отличава с особености, а самостоятелният опит “проба-грешка” обикновено е рисков за красотата на стъклата. Професионалното почистване на стъкла не се предпочита само заради предимствата на съвременното оборудване за почистване, а и поради познанията на екипа ни от професионалисти относно следните характеристики:

  • Абразивите не са желани никъде – независимо от съставът и цветът си, стъклената плоскост недолюбва препарати, гъби и кърпи с твърди частици. Надраскването създава грозни следи по стъклената текстура, а върху дограмата повишава рискът от формиране на бактериална среда в миниатюрните процепи;
  • Цветното и пясъкоструйно фолио са противници на алкалните и киселинни препарати, заради съвсем различната си текстура. Те се освежават с навлажнена кърпа и препарати на амониева основа. Горещата парочистачка не се препоръчва;
  • Матираното стъкло е чувствително към водни капки и пръсти. Почистване с дестилирана вода осигурява чистота и свежест без следи. Избърсването с мек велур или микрофибър е задължително накрая. Ежедневното попиване на пръски вода също е важно за чистотата;
  • Отражателните стъклени листи също се чувстват по-добре със щадяш препарат, а приложението им върху външни фаасди обикновено определя алпийски способ на измиване;

Стъклопакетът винаги се измива прецизно двустранно. Освен него се почиства дограмата от външна и вътрешна страна, первази, дръжка, комарници и климатици. Завесите и щорите се изпират. Редовната хигиенизация по този начин спестява наслояване на прах и мръсотия, чието отстраняване би могло да надраска повърхностите.

Микрофибърна кърпа и хладка вода (с лека сапунена концентрация) е класическият разтвор, на който се доверяват дори и професионалистите, а стъкло- и парочистачката влизат в употреба при следремонтно миене, когато се налага премахване на твърди строителни смеси. Полирането е краен етап, който екипът хигиенисти не пропускат. То се извършва с твърда хартия, коприна или велур, с кръгови движения и придава блестяща гланцирана визия на повърхността на стъклата.

Следремонтно почистване  на стъклопакет

Строителните смеси, бои, лепила и силоконови уплътнители оставят упорити петна на произволни места по стъклото и върху цялото пространство. Решението е първоначално разграждане на втвърдените материали. За целта се препоръчва горещата пара, тъй като търговските препарати със силна концентрация на алкални избелващи вещества увреждат текстурата на стъклото.

Спрей с полиращ и антистатичен ефект за стъкла е препоръчителен след ремонт на помещението или подновяване на дограмата. Така прозорците ще възстановят красивият си блясък, а прахта от околната среда няма да се задържа върху тях.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone