mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Ефективно и лесно почистване на прозорци

Почистването на помещение е наполовина свършено, без качествена поддръжка на прозоречните стъкла. Прозорците концентрират висок процент наслоени замърсявания и занемаряването им крие сериозен риск за здравето. Причината е в конструкцията им – стъклопакет с дограма, рамки, уплътнения, вентилационни отвори и свързващи ъгли.

Измиването на стъклата е наистина важно за общата хигиенизация. Затова професионалните съвети за бързо и лесно почистване на прозорци са нужни на всеки човек, който поддържа дома си самостоятелно.

Времето

Силната слънчева светлина изсушава почистващият разтвор върху прозорците за броени минути. Това означава, че измиването в много горещ ден трябва да се случва светкавично, за да постигнете достатъчно прозрачни и чисти стъкла. И все пак, “изпъстрянето” с неприятни ивици и следи от неразнесен препарат е много вероятно.

Затова първата стъпка към ефективно и бързо почистване на стъклопакет е то да се извърши в по-облачен и дори дъждовен ден. Тогава разполагаме с достатъчно време за изтъркване на всеки квадратен сантиметър, а замазването на стъклата е невъзможно.

Препаратът

Колебанието между избор на домашен разтвор или химическа формула често се наблюдава. Почистващите и дезинфектиращи свойства на някои пресни продукти от хладилника, градината, аптечката и кутиите с подправки не могат да бъдат отречени. Въпреки огромното разнообразие от химични препарати, според редица потребители някои природните продукти са също толкова ефективни.

Собственоръчно приготвеният препарат е идеален за ежеседмичното измиване. Сода, оцет, лимон, сол, царевично нишесте и др., разтворени в определено количество вода почистват леки и средно упорити петна, придавайки на стъклото лъскав завършек. Добавянето на ароматни масла към сместа създава още по-свежа и комфортна обстановка в помещението.

Химична формула

Независимо от почистващите свойства на суровите картофи и йоденият разтвор обаче, натуралните продукти са безсилни пред някои замърсители или много упорити наслоявания. В тези случаи лесното им отстраняване изисква използване на химичен концентрат. Той е “тежката артилерия”, използвана за почистване на стъклопакети след основен ремонт, след поставяне на нова дограма и при много занемарени стъкла.

Голяма част от фирмените препарати също са с включени натурални и екологично чисти екстракти. Химичните съставки обаче са крайно необходими, тъй като са предназначени за отстраняване на строителни материали (лепило, боя, мазилка), транспортни или упорити засъхнали петна. Освен това, марковите препарати осигуряват защита за отделните части на дограмата, както и силно необходимата при наслоени замърсявания дезинфекция.

Почистващи уреди

Известен брой домакини не знаят всъщност колко улесняващ ефект оказва правилното поставяне на препаратът при измиване. Използваните инструменти трябва са с мека и неабразивна / леко абразивна повърхност, която не отделя власинки и фини полепващи частици. Използва се възможно най-малко количество почистващ разтвор, за да предотвратите неприятно разтичане и намокряне на подовите настилки.

Това е достатъчна причина за популяризирането на мултифункционалните стъкло- и паро чистачки. Те победиха микрофибърните мопове, осигурявайки изключително чиста обработка и кристално ясни стъкла за броени минути. Модерните уреди измиват и подсушават стъклени и керамични повърхности в рамките само на около половин час. Разбира се, дори и след тази процедира може да полирате стъклата с добрият стар вестник, но с никакъв друг тип хартия!

Професионални хигиенисти

Първата позиция по бързо и сръчно почистване на прозорци все още принадлежи на професионалните почистващи фирми. Те разчитат на висококачествена техника и работят с мощни почистващи препарати, а измиването на стъклопакет представлява само час от работното им време.

Фирма Рефлекс М е един от доказаните експерти в почистващата сфера, която предлага отлично качество, лесна комуникация и достъпни цени. Избралите услугите й клиенти със сигурност ще открият най-ефикасното почистване за всеки тип стъклени врати, витрини, декоративни панели, душ кабини, окачени стъклени фасади и др.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone