mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

3 предимства на специализираната фирма при почистване на апартамент след ремонт

Основният или частичен ремонт у дома винаги е свързан със силно запрашаване на помещението, петна от строителни смеси, лепила, блажни и латексови бои, и много други субстанции върху тапицерии, подови настилки, стъкла и завеси. Ремонтните дейности само в един интериорен участък далеч не значи по-ниска степен на замърсяване.

Плътната пелена прах, излъчвана след разпробиване и къртене, се разпространява изненадващо бързо. Строителните отпадъци от типа на мазилки, отчупени късове от облицовъчни материали и прахообразни остатъчни материали, обикновено също са натрупани в огромни количества насред любимите ви помещения, и трябва да бъдат транспортирани извън помещението.Ситуацията изглежда точно толкова хаотично, а самостоятелното почистване на апартамент след ремонт ще изисква много средства и усилия. Освен това, то не винаги е резултатно.

Петната от строителна смес, лепило и оцветители засъхват невероятно бързо, а отделянето им от плочки, мозайка, тапицерия или завеси, изисква алкален препарат с високо съдържание на pH или кислороден разтвор. Дори и след закупуването на подходяща козметика за чистене, и дори опитната домакиня трудно постига нанасянето на почистващите смеси в достатъчна дълбочина.

Процедурата се затруднява допълнително при необходимост от почистване последствията от ремонт върху обширни площи. В такава ситуация, почистващите фирми ни дават три достатъчно убедителни причини, за да се свържем с екипът на някоя от тях незабавно.

1. Оборудване за дълбочинно измиване/изпиране

Силно запрашеното помещение не се възстановява единствено чрез обезпрашаване. Прахта е остатъчен материал от строителни материали, което означава, че концентрация на фини глинени и прахови частици образува невидим, но плътен слой в атмосферният въздух, който се съчетава с специфичният остър мирис на материалите. Естествената вентилация от прозорец или балконска врата е временно решение. Докато остатъчните смеси не се отстранят, въздухът ще бъде наситен с безцветна (или дори цветна) прахова мъгла.

Професионалните хигиенисти си служат с високооборотни роторни машини, които отлепят здраво засъхналите смеси, монтажни лепенки и цветни налепи. Голям брой от тях обезпрашават и същевременно измиват/изпират повърхностите.

Тези съоръжения нанасят почистващите разтвори изключително сръчно, покривайки за минути огромна площ в дълбочина. Екипът на почистваща фирма е оборудван с препарат за всяко облицовъчно покритие, естествен материал и тъкан. Уменията му се разпознават по отличната преценка, къде и какъв разтвор трябва да се използва, кога се извършва ръчно и кога – машинно почистване, също и с бързината на действие.

Високофункционалните машини с множество приставки са привилегия на професионалните фирми. За следремонтно почистване са изключително препоръчителни модерните разработки със специален филтър HEPA. Те пречистват въздушният поток – при обезпрашаване на дадено покритие, филтърът от стъкловлакна изсмуква прах, миниатюрни микроорганизми и техните отпадъци, плесенни спори,индустриални замърсители и дори бактерии и вируси от въздушната струя. Конструкцията абсорбира 99.97% прахови частици и оставя кристален и “режещ“от чистота въздух.

2. Експресна обработка на всички помещения в апартамент

Освен че качеството на самостоятелно чистене след ремонт е малко съмнително, обикновено то се случва изключително бавно. Причината е отчасти липсата на подходящи строителни материали, както и неумението за организация на пространствата.

Професионалният почистващ екип зонира помещенията преди започване на работа. Включването на рутината и висококачественото оборудване оставя идеално чист и освежен интериор, в рамките на един стандартен работен ден. Обезпрашаване, измиване/изпиране и освежаване са трите последователни стъпки, които се прилагат върху твърди и меки настилки, завеси, щори, дърво и камък, огледала, прозорци, стъклени витрини и дограми, тавани, осветителни тела, електрически ключове, панти и каси, както и всички труднодостъпни зони в жилище.

“Специалните“настилки и тапицерии се полират машинно или ръчно. Полиращите и импрегниращи процедури са задължителни за мраморни, гранитни и мозаечни настилки, тъй като покриват камъка с антистатичен и защитен слой, като също изтъкват плътността и блясъкът на цветовете му.

3. Подсушаване на тъкани на място

Почистващата фирма извършва машинно изпиране на килими, мокети, завеси, тапицерии, матраци и щори от плат, използвайки оборудване с вакуумен екстрактор, което изсмуква от повърхностите извлечените замърсявания заедно с над 90 % от влагата. Това означава, че те остават почти напълно подсушени, като остатъчната влага се изпарява само след няколко часа, без да представлява никакъв риск за развитие на мухъл и плесени.

Крайният етап от всички процедури завършва с ароматизиране на помещенията по желание. Сигурно е, че в помещенията не е останала и следа от извършените наскоро ремонтни дейности.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone