mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Оферти за почистване на дома – на кои от тях да обърнем внимание

Различни оферти за почистване на дома за територията на столицата и околните квартали заливат Интернет пространството. Мнозина професионални фирми предлагат висококачествени услуги за еднократно и абонаментно чистене, с най-модерната техника на пазара. Факт е, че разнообразието от красота и качество привлича, но поражда и голямо объркване. Разглеждайки с интерес предложенията в Интернет, потребителите започват да си задават въпроса: какъв тип оферта за домашно почистване е най-целесъобразна и разумна?

Площта и типът интериор оказват определящо значение върху изборът: апартамент, мезонет и къща се почистват чрез различен подход, техника и скорост. Правилната и рентабилна услуга обаче включва още няколко подробности, за които трябва да следите при търсене на най-подходящата оферта.

Пълен пакет услуги – оферта за отделни помещения и за цялостно чистене

Опитната и компетентна почистваща фирма предлага чистене на отделните пространства в дома ви, но винаги представя и комплексна услуга. Точно затова, тези компании се ползват от интереса на много клиенти. Офертата грабва внимание, ако гарантира способност за чистене и поддръжка на всякакъв тип интериор.

Пренебрегването на дневна, спалня, кухня, коридор и антре, сервизни помещения, тераса, килер и други специфични ниши и пространства от дома, които задължително преминават през ежедневна и ежеседмична обработка, обезсмисля влагането на средства за цялостно почистване. Услугата се поръчва, за да ви улесни и отмени максимално, а не да получите обработка само на половината помещения в дома си, нали?

Идеалната оферта за цялостно почистване

Проверете дали пространствата, които почиствате всеки ден, присъстват в портфолиото в офертата. Всяка стая и зона е пълна с обзавеждане – мебели, електроуреди и битова техника, килими, декоративни детайли и др. Чистотата им е част от общата услуга. В оферта, те се споменават поединично – например “Почистване на сервизно помещение – тоалетна чиния, мивка, мебели, душ кабина или вана, душ батерия и смесители“.

Посочено изключване на определени типове настилки, уреди, мебели или цели услуги от офертата (щори, електроуреди, санитарен фаянс, чистене на място др.) най-често означава липса на подходяща почистваща техника. За да разберете огромното предимство на услугата “Цялостно почистване“, трябва да познавате оборудването, чрез което почистващите фирми се грижат за дома ви. Когато то се състои от подходящи почистващи разтвори, и машини с висока и разнообразна функционалност, то е способно на истински чудеса – блестяща чистота с луксозен вид, полирани повърхности, свежест и дори – създаване на здравословна атмосфера. От какво имате нужда?

Обезпрашаване

Първата стъпка в почистването е ръчно избърсване на прах или прахосмукиране, за всички повърхности – под, стени, таван, мебели, електроуреди, осветителни тела, огледала, външни климатици, контакти, ключове, завеси, щори и дограми. Премахването на паяжини от труднодостъпни места присъства в офертата задължително. Използва се мека микрофибърна кърпа или машинно.

Някои от най-високофункционалните разработки, като HEPA филтър на Rainbow, обезпрашават и въздухът у дома ви. Филтърът изсмуква около 90 % прахови частици, оставяйки по-чиста и здравословна среда. Изключително препоръчвана за хора с дихателни заболявания или предразположение към такива.

Измиване и изпиране с изсушаване

Измиването обхваща облицовъчни настилки, мебели, обзавеждане на баня и тоалетен възел, врати, плотове, прозорци, дограми, остъклени части, витрини и декоративни стъклени детайли и др. Те се измиват с мека микрофибърна кърпа и препарат, и чрез мощните парочистачки и стъклочистачки, при стари и засъхнали слоеве замърсяване. Някои повърхности не понасят вода и се обработват само с леко навлажнена кърпа. Това са кожа, ламинат, небоядисан естествен масив и др.

Почистващата фирма трябва да предлага изпиране в дълбочина за тапицерия, меки подови настилки (мокети и килими), завеси, вътрешни и външни щори и матраци. С помощта на модерните прахосмукачки с воден филтър, процедурата вече се случва и на място – килимът, мокетът, завесите и щорите ви се привеждат в идеална чистота, без дори да се помръднат от позицията си. Вакуумен екстрактор извлича цялата мръсотия от тъканите, заедно с 90% вода, така че те изсъхват за няколко часа;

Специални почистващи услуги

Специални настилки, тъкани и материали се нуждаят от специфична грижа. Такива са процесите по обезмасляване, полиране, импрегниране, шлайфане и др., които включват използване на определени препарати и машини. Компетентната почистваща фирма осигурява висококачествени препарати и модерни прахосмукачки за сухо и мокро почистване, стъкло- и парочистачки, шлайф машини за полиране и кристализация чрез приставки с абразивна повърхност.

Фирмите, които включват тези дейности в офертите си, печелят вниманието на луксозни административни и бизнес сгради, търговски и развлекателни комплекси, и заведения. Повечето от тях са облицовани с мрамор, гранит или мозайка, оборудвани са с поне една кожена мека мебел, и обзавеждане от естествен масив.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone