mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Основно почистване в София – услугата в основата на луксозната интериорна визия

Чудите се защо дома или офисът ви не изглеждат точно така, както когато ги погледнахте за пръв път сглобени, в илюстрацията на интериорният дизайнер? Кога се появи промяната и блясъкът отстъпи място на потъмнели повърхности, подути неравни настилки, напукан емайл и избелели цветове, загрозявайки интериорът ви с повехнала свежест? Вероятно мебелната фирма ви е подвела с некачествен продукти? Истината е, че грешката е изцяло ваша.

Защо вие изглеждате добре? Защото сте природно надарени с неувяхваща красота? Знаете, че тя не е така впечатляваща без качествена грижа. Интериорът променя визията си по същият принцип. Поддръжката е най-важната част от луксозният интериор, а всеки потребител вече може да си го осигури почти безплатно, благодарение на професионалните услуги по основно почистване в София. Какво получавате с тях?

Предимства на професионалното основно чистене

Един квадратен метър площ в апартамент се почиства с по-различни методи, отколкото квадратен метър пространство в къща, мезонет, офис, магазин или заведение. Логичната разлика е резултат от различията в почистваните повърхности – облицовки, меки настилки, гладки и орнаментирани стъкла, глазиран санитарен фаянс и др. Специализираните фирми по хигиенизация са в състояние се справят с всички тези предизвикателства.

Помислете за зоните, повърхностите и мебелите, които почиствате ежедневно и ежеседмично. Професионалистите ще се погрижат за тях и всички останали части от вътрешните и външни части на сградата, които остават забравени, докато не се покрият с плътен втвърден слой прах, паяжини. Или поне докато не настъпи познатите като “сезоните на основното чистене“ пролет и есен. Предимствата от професионалната услуга? Тя е извършена двойно по-бързо и качествено, оставя по-чисти, гладки и по-приятно ухаещи повърхности. Тя осигурява дългогодишният лукс на вашият обект.

Безукорна чистота и свежест във всеки ъгъл
Невярно и широко разпространено твърдение е, че услугата “Основно почистване” се извършва сезонно и след ремонтни дейности. Тя е поръчвана най-често при такива условия, но всяка професионална фирма предлага пакет услуги за цялостна хигиенизация непрекъснато.

Каква е разликата между нея и рутинното седмично почистване? Тя обхваща всеки кът и детайл от помещение – обработват се не само мебели, настилки и тапицерия, но и всички осветителни тела, битова и домакинска, вътрешността на мебели и труднодостъпни зони, които не получават достатъчно внимание при седмично чистене. Основното почистване включва повече области и предоставя повече качество, с включени всички допълнителни козметични грижи.

Обезпрашаване, измиване, дезинфектиране и полиране
Подове, стени, тавани, врати, ел.ключове, мебели, декоративни пана и картини, битова техника и електроуреди, външни климатици, растения и всеки квадратен метър се избърсват с мека микрофибърна кърпа или прахосмукачка. Външни врати, стълбища, парапети и асансьори, задължително са включени в услугата.

Засъхнала прах или строителни смеси се “размекват” с парочистачка и подходящ препарат. Модерни високофункционални прахосмукачки като системата с воден филтър Rainbow, дори пречистват въздуха в помещенията, извличайки всички прахови частици от въздушната струя. Всички отпадъци се събират и изхвърлят.

Задължителен етап от основно чистене е ръчно или машинно измиване на твърди настилки, мебели, работни плотове, санитарен фаянс, двустранно измиване на прозорци, дограми и первази, филтри на външен климатик, както и всички декоративни детайли в помещението. Дезинфекцията е задължителен етап в поддръжката на сервизни и кухненски помещения с висок процент влажност и температурно нагряване – появата на мухъл, ръжда и котлен камък застрашава хигиената в помещенията.

Подходящите препарати премахват напълно тези депа от болестотворни бактерии, оставяйки чиста и приятно ароматизирана повърхност. Електроуреди, плотове и кухненски гърбове преминават през обезмасляване. Измиващите препарати са мощни, антибактериални и антистатични продукти с мигновено действие.

Специалните настилки и платове се полират, шлайфат и “запечатват“ с абразивни машинни дискове, растителни масла, вакси и кремове. Ръчната обработка е единственият начин за чистене на кожа, велур, набук, някои видове облицовки и стъкла. Тя се заплаща по-скъпо от машинното чистене.

Изпиране и ароматизиране
Прането на тапицерия, килим, мокет или матрак при поява на петна е един тип услуга. Изпирането в дълбочина е дейност при основното почистване. То се извършва с мощни високооборотни прахосмукачки, извличащи всички замърсявания, прах и акари от платовете. Обикновено мръсотията се изсмуква заедно с по-голям процент от водната струя, така че професионалното изпиране приключва с почти сухи настилки. Цената се изчислява на квадратен метър плат, завеси и щори, или комплект от столове, канапе, мека мебел или ъгъл.

Това е основната идея на услугата “Пране на място“, която улеснява максимално клиентите, едновременно съхранявайки подовите им настилки ( те не се намокрят при изпирането). Крайният етап е изсушаване, или обработка с омекотител и ароматизатор, при желание. Дълбочинното пране е изключително важно за поддръжката на уютът и здравословната среда в помещенията.

Поддръжка на стълбищни пространства, вътрешен двор и тревни площи
Основното чистене включва измиване и обезпрашаване и на външни пространства. Това са междуетажни площадки на кооперация със стълби, парапети и первази и дворни пространства на затворени комплекси, административни и бизнес сгради, където се извършва почистване на отпадъци, окосяване и оформяне на декоративни растения.

Външно обзавеждане и декорация при летни градини на ресторанти, кафенета и барове, също са включени в професионалната услуга. Всеки детайл се почиства според познатата схема: обезпрашаване, измиване и изпиране с подходящ препарат, освежаване и придаване на аромат по желание. Професионалното основно почистване се поръчва често за сгради, търговски и развлекателни центрове, и заведения с висока посещаемост, които трябва да изглеждат представителни постоянно. Луксът всъщност е достъпен, но само ако се грижим за него.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone