mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

5 причини да пренебрегнем офертите за почистване на апартаменти в София с ниски цени

Не само чистотата, но и красивата визия в интериор, обикновено е резултат от усилията на почистваща фирма. Интериорните помещения са композиция от различни материали. И най-луксозният материал се отличава със свой “характер“, проявен чрез положителна реакция при контакт с определени химични вещества, докато редица препарати и субстанции могат да причинят значителни щети. Специалистите по хигиенизация познават техните особености.

По-високите за почистване на апартаменти в София цени често са рекламният отличителен знак за по-висококачествени услуги. Луксозната настилка или фасада от естествен материал, декоративните стъклени декорации, финият копринен/вълнен килим, кожената тапицерия и огромен процент други детайли са с капризна текстура и изисквания към почистващи материали и техника.

Скъпите интериорни решения не се отличават със склонност към компромис. Те са резултат от красиви, но “капризни” материали, а присъствието им е добра причина да осъзнаете, че висококачественото чистене и поддръжка е единствената правилна грижа за лукс. Следващите редове ще ви убедят в това, с няколко причини да избягвате притеснително ниски цени за почистващи оферти.

1. Липсваща рутинна услуга

Чистенето на апартамент е комплексна услуга. Тя е комбинация от множество почистващи дейности. Обикновено, заявената крайна цена е за обработка на определени квадратни метри площ. Прекалено изгодната стойност в офертата би могла да е следствие от липсваща почистваща процедура в портфолиото. Помислете, с кои повърхности у дома си бихте могли да се справите и сами, като не забравяте, че за целта ще ви е нужно подходящо техническо оборудване.

2. Липса на услуги тип “екстра“

Почистващата фирма предлага съвкупност от услуги, повечето от които са част от т.нар. “рутинно чистене“. Цялостното основно почистване обаче включва и някои допълнителни дейности, включващи обработка на компоненти, специален тип облицовки и детайли. Декорираното стъкло, скъпите щори, мокет, килим, полирана настилка и домакинските ви електроуреди, заслужават професионална грижа. Ако фирмата не предлага извършването на обезмасляване, измиване и полиране, както и запечатване на специална облицовка, по-добре е да насочите търсенето си в друга посока!

Услугата тип “екстра“ е възможно да е на стандартна цена, но е възможно да изисква и доплащане. Следремонтното почистване и силно замърсените пространства обикновено спадат към рутинните задължения. В случай че то обявата го предлага като “екстра“, вероятно ще заплатите прекалено оскъпена стойност за стандартна процедура.

3. Недостатъчно техническо оборудване

Почистването с препарат и моп (кърпа) не изисква специални умения, но и не предоставя някакви по-специални резултати. Силно замърсени и дълго непочиствани повърхности се обработват с помощта на високофункционална почистваща техника.

Само тя е в състояние да се справи безкомпромисно със стари и упорити зацапвания, както и засъхнали строителни материали. Цялостната концепция и успехът на услугите в почистваща сфера се опират на качествата на техническото оборудване. И тъй като доста фирми не разясняват методите си на действие при почистване, потребителите се ориентират по видът на предложените услуги.

4. Недостатъчно качествено оборудване

Качественото чистене на засъхнали и втвърдени слоеве мръсотия от стъкла, фини вълнени и копринени тъкани, кожена тапицерия и емайлирана облицовка, е възможно само чрез мощно концентриране на почистващ разтвор, водна и/или въздушна струя върху конкретната област. Единствено модерните филтърни прахосмукачки и парочистачки извършват този процес.

Полираните и глазирани настилки се нуждаят от “запечатване”, поддържащо и съхраняващо полировката, което също е продукт на абразивна дискова машина. Обявяването на такава услуга за липсваща, е по-коректно, отколкото присъствието й на ниската цена, която много често е символ на недостатъчно качествена техника. Посредствеата техника, както и евтините полиращи и подхранващи препарати, съсипват скъпите настилки.

5. Прохождаща фирма

Прекаленото отклонение от стандартните суми за професионално почистване обикновено крие някакви особени обстоятелства. Ниски цени на услуги предлагат освен фирми, работещи с недостатъчно качествено оборудване, и компании, тепърва започват професионалното си израстване. Основен риск във вторият случай представлява липсата на опит и рутина, които често се оказват много значими за качеството на извършваното почистване.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone