mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на диван с парочистачка – комплексно решение за всяка тапицерия

Услугата почистване на диван с парочистачка е с комплексно въздействие върху тъканите и по тази причина е една от най-често прилаганите процедури при чистене на тапицирана мебел. Благодарение на нея е възможно процедурата изпиране на меки настилки на място, която предлага дълбочинна обработка на настилката в няколко степени, и обединява няколкото етапа по поддръжката й, в един.

Горещата пара – мощно средство срещу прах, петна и микробни микроорганизми

Парочистачката е уред, който работи със струя гореща пара под високо налягане. Тя използва умело газообразното агрегатно състояние на водата, за комбиниран ефект: обезпрашаване, изпиране и дезинфектиране на материя от всякакъв тип. Резултатът е идеално чиста и свежа тъкан, без използване на силно концентрирани алкални препарати, отделящи токсични изпарения.

Освен че предлагат екологично чистене, парочистачките разрешават и проблемът с остатъчната влага върху тъканите след пране, които при недостатъчно качествено подсушаване се превръщат в идеална среда за развитие на мухъл и плесени. Парочистачката почиства със струя с около 6 % концентрация на вода, което определя изключително бързото изсъхване на настилките след третиране.

Ако течността почиства в дълбочина нишки и влакна, то парата прониква и в микроскопичните пори на онези труднодостъпни материи, които изискват особени грижи по поддръжка. Тя е с температура 150°С – 220°С – нагряване, което променя водната концентрация по описаният по-горе начин и създава т.нар. “суха пара”. Тя отстранява по естествен начин всякакъв тип едри и микроскопични отпадни материали.

Прахта, мазнините и оцветяванията се разграждат за минути, без процесът да уврежда нишките на платът. Горещата въздушна струя е и изключително подходяща за чистене на кожени тапицерии – способност, която я превръща в универсално почистващо средство. Кожата е най-деликатният за почистване материал и успешното приложение на уредът върху нея определя и успехът му върху всеки тип тъкани.

Дезинфектирането на меката мебел е един от способите за пречистване на въздухът в помещение. Тапицерията е склонна към натрупване на особено голям процент прах, който, концентриран задълго в настилката, насища интериорният въздух с прахови частици и се превръща в подходяща среда за развитие на микроорганизми. Парата пречиства всеки сантиметър плат от тапицерията и вътрешността на мебелите, достигайки до носещите основи.

Парочистачка – решение за текстил и кожа

Почистващите със суха пара машини са отговорът на всяко замърсяване. Повечето парочистачки са оборудвани с няколко накрайника, пригодени за твърди, меки настилки и стъкла. Повърхностите с най-висока концентрация на замърсявания се почистват в дълбочина с тяхна помощ, включително свързващите връзки на електроуреди, облицовъчни плочи и фуги. Гладенето също открива по-качественото си решение в лицето на уредът с гореща пара, затова и той е основна част от оборудването на всяка почистваща фирма.

Докато текстилът се повлиява моментално от парната струя, и това е единственият необходим препарат за почистването му, естествената кожа, еко кожата и набукът изискват и поддръжка след нея. Освежаването на капризен материал като кожата става бързо и ефективно, без отпечатъци и следи по текстурата.

Тъй като тя е пореста, праховите частици се отстраняват изключително бързо. Същевременно се разтварят петна и налепи с всякакъв произход. След тази процедура е необходимо единствено задължителното овлажняване с крем, вакса или растително масло. Маслото се нанася за определен период, след който се отстранява с леко попиване.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone