mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на домове и офиси – персонализирана услуга съобразно нуждите ви

Професионалното почистване на домове и офиси е предпочитана от широк кръг потребители услуга. Услугите на почистваща фирма осигуряват най-качествената грижа за домашните и фирмени пространства, а тя е изпъстрена с детайли, които са непознати на повечето хора. Персонализирането на процедурите – адаптирането им към площта и степента на замърсяване на съответното пространство, е основната част от политиката на тези фирми, а успешното му приложение е факторът, определящ популярността им.

Задълбочаването в проблемите на интериорното замърсяване е възможно само с наличието на качествена почистваща техника, препарати и добре обучени в използването им хигиенисти. Всяко пространство се нуждае от точно определен тип грижа, а за да се установи той, е необходимо вглеждане в детайлите. Как опитната фирма за почистване се грижи за поддръжката на различни помещения? Чрез цялостно синхронизиране на дейността си спрямо техните особености.

Еднократно, абонаментно и основно чистене

Екип хигиенисти обикновено се наема с различна причина. Затова и тези компании предлагат оферти за еднократно чистене след ремонт, новогодишно парти, юбилей, нанасяне (изнасяне), както и абонаментни пакети услуги за редовна поддръжка на помещение. Те са с различна стойност, която обикновено се определя на квадратен метър площ.

Основното почистване също е сред задължителните фирмени услуги. То включва обработка на отделен апартамент, еднофамилна къща или офис, или на цяла сграда с отделните апартаменти и офис помещения, с междужилищни, стълбищни зони и асансьори, външна фасада и дворни пространства, при наличие на такива. Обикновено се извършва два пъти годишно, а професионалната фирма се справя с процедурата двойно по-бързо и ефективно от самостоятелните усилия на обитателите.

Домашен интериор

Чистенето на домове включва комплекс процедури, които се извършват в определена последователност. Екипът хигиенисти разчитат на зонирането -правилното разпределение на зоните за чистене, което повишава ефективността им.

Стандартното домашно почистване започва с обезпрашаване на меки подови настилки и тапицирани мебели, след което се преминава към твърдите облицовки. Извършва се ръчно или с прахосмукачка, в зависимост от видът на материалите и степента за запрашаване. Стайните растения също се обезпрашават. Прахта от битовата техника и мебелите се премахва с влажна кърпа или специален антистатичен препарат, според типът материал, от който са изарботени.

Мокрите процедури са свързани с измиване и изпиране на килими, мокети, тапицерии, матраци и завеси. Те се оставят дълбоко почистени и подсушени почти на 90 %. Тези процедури са част от пакетът основно почистване, а при стандартна услуга се извършват само при необходимост. Измиването на твърдите настилки и санитарният фаянс в банята се случва бързо и ефективно с парочистачка/екстракторна прахосмукачка. Стъклопакетите на прозорците, дограмата, климатиците, външните и вътрешни щори и завеси влизат в комплект.

Особено внимание се отделя на кухнята. Неслучайно, наемането на почистващ екип често е свързано с организацията и поддържането на кухненското пространство. Екипът се концентрира върху чистотата на домакинските шкафове и работни плотове, умивалникът и пространството зад него, готварската печка и кухненски уреди, които се обезмасляват, почистват от петна и възвръщат в представителен вид.

Офиси

Чистото и свежо офис пространство е условие за продуктивност. Затова и повечето административни, търговски и бизнес сгради с работни помещения разчитат на професионална поддръжка на работните си пространства. Стандартният пакет за поддръжка чистотата на офис включва както отстраняване на замърсявания и подреждане, така и освежаване и ароматизиране.

Процедурите са няколко вида. Обезпрашаването и измиване на подови настилки е придружено от избърсване на мебелите, техниката и книжният документален архив, при наличие на такъв. Процесът се извършва ръчно, с оглед съхраняване конструкцията на скъпите офис уреди. Всички едри отпадъци се събират и изхвърлят, завесите (щорите) се изпират и освежават на място. Електрическите контакти и касите на вратите се обезпрашават, както и живите растения.

Обработката на външна фасада, рекламни светещи табели или декоративни стъкла и витрини е тип почистване, който не се извършва ежедневно, но е изключително важен за реномето на всеки фирмен обект. Професионалната фирма се справя бързо и лесно, благодарение на алпийският височинен метод, при който се използват измиващи уреди с телескопични дръжки, и единственият, чрез който се обработват стъкла и фасади на голяма височина. Препаратите се подбират съобразно типът на стъклото.

Санитарните помещения се измиват добре, както и машините за кафе, минерална вода, и боксовете за приготвяне на напитки, ако има организирани такива. Консумативите в санитарният възел се зареждат. Освежаването с ароматизатор е крайният етап, който придава атмосфера и стил на помещението. Ангажирането на фирма за почистване на офис пространствата е много по-изгодно от наемане на случайни хигиенисти, които често се оказват недостатъчно компетентни или оборудвани.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone