mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Как се почиства естествена кожа и защо да поръчате професионална услуга

Естествената кожа е един от най-високо ценените материали. Покритието с характерен релеф от неравномерни шарки внася автентичност и семпла елегантност, независимо дали в ролята на тапицерия, дреха или аксесоар. Кожата е невероятно красива материя, но въпреки солидният си вид крие деликатна текстура, която се уврежда по-лесно, отколкото изглежда.

Правилната поддръжка е ключовият фактор за дълготрайна атрактивна визия, а визията е основната причина да пожелаем присъствието на естествената кожена материя в домът ни. Тя е окачествена като най-качествена и стилна сред разновидностите й, а поддръжката й е съвкупност от няколко стъпки, пренебрегването на всяка от които може да е фатално. Как се почиства естествена кожа е въпрос, на който професионалната фирма за почистване отговаря практически и убедително.

Съхраняване на обработена натурална кожа

Кожа се добива и обработва от хиляди животински видове по територията на планетата. Свойствата на суровината от натурален произход си приличат, въпреки коренно различните географски ширини, в които виреят видовете. Тя е релефна, гъвкава и здрава. Текстурата й се различава според използваните при обработката методи, като за най-ценна е приета кожата с минимална повърхностна обработка. Неравната едропореста текстура, която пропуска интензивен въздушен поток през повърхността, има склонността да променя цветът и съдържанието си след време.

Поддръжката на естественият материал е комплекс от малко на брой, но задължителни правила. Почистващата фирма ще ви осведоми, че той има силна нужда от влага, и че изсъхването е най-сигурната крачка към унищожаване на текстурата й. Неслучайно, материята е силно влагоабсорбираща. Прекалената абсорбция на влага обаче може да доведе до обратен ефект – благоприятна среда за развитие на мухъл и плесени.

Решението както обикновено е в балансът, а за любимата кожена тапицерия той се олицетворява от влажност на въздухът от 30 до 70%, и температура от +15 до +25 °C. Непосредствената близост на кожената мека мебел до отоплителни уреди и интензивни слънчеви лъчи, предизвиква изсушаване и ефектът, наречен трошливост. Материята реагира на UV лъчи и с промяна на цвета: пожълтяване при светла разцветка и избледняване при тъмна.

Полезен факт е, че материята с натурален произход е чувствителна към отпечатъци след допир и към мазнини с всякакъв произход. Предпазена от тези рискове, тя ще внася ефектно присъствие в интериора ви, в продължение на десетилетия.

Почистване на кожени тапицерии

Първият етап от поддръжката е почистването, а при натурална кожа то се отличава с няколко особености. Едрозърнестата пореста повърхност се поврежда по-бързо от кожените покрития с обработени прикрити пори и гланцов отблясък. Тя абсорбира всякакви субстанции – от течности до прах. Натрупаната прах в микроскопичните пори се превръща в увреждащ материята твърд слой, затова обезпрашаването е включено в ежедневната грижа.

Прахта се отстранява ръчно, с мека кърпа, като микрофибърът е подходящ материал за целта. Мокрите петна се попиват с плат от деликатна материя. Отстраняването на оцветявания е лесно с домашен препарат от оцетна и лимонена киселина или мек алкохол, смесени със сол/сода бикарбонат. Фирмените препарати трябва да са с мека консистенция и съдържание.

Почистването приключва с овлажняване. Овлажняването се прилага няколко пъти годишно. С най-благотворен ефект върху кожената дамаска са натуралните продукти: препарат с пчелен восък, масло от растения и глицерин. Тънък слой масло се нанася върху тапицерията и след определен период се попива внимателно. Ефектът е моментално видим и дълготраен.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone