mail_outline

Пишете ни:

office@reflex-m.com

Почистване на къща – няколко допълнителни етапи, които липсват при сградното чистене

Къщите се почистват доста по-различно от апартамент. Архитектурата й включва няколко пространства, които липсват в помещенията на сградната инфраструктура – жилище, офис, кабинет, салон и др. Такива са таванът и други подпокривни площи, просторното мазе, гараж, килер, стълбище, двор (градина), външна фасада.

Почистване на къща (вила) се различава не само по площта, която трябва да бъде обработена, но и с няколкото допълнителни процедури, прилагани за създаване на изключително важният за този вид жилище, уют. Наемането на професионална фирма е необходимост при такъв тип почистване: компетентният хигиенист ще спести време и разноски при провеждането му, които на непрофесионалист, отнемат поне ден или ден и половина усилия.

Етажно почистване

Къщата обикновено е няколкоетажна конструкция, въпреки че едноетажните вили също са изключително често срещани. Всеки етаж е изпълнен с помещения от различен битов характер, които се срещат и в жилищен апартамент/офис/ателие. Обединява ги стълбищно пространство, чиито стъпала, парапет, и евентуално покриващата ги мека настилка (килим, мокет).

Стъпалата и парапетите се измиват машинно, като съответно с изпиращи прахосмукачки се обработват и мокетените/килимени настилки. Материалът на стълбищата обикновено са мрамор, мозайка, гранит, теракот. Те задължително се покриват със слой гланц (запечатка, кристализация), който предпазва порьозната структура на тези материали, от абсорбиране на вода и прах.

Облицовката по подът, стените и таванът в помещенията, която може да е от естествени материали: камък, дърво и др., или ламинат, се почиства с измиване, но, ако е от горепосочените материали, също изисква допълнителна обработка. Структурата й определя, дали тя трябва да се предпазва от абразивни материали и препарати, и дори влага, като ламинатът, или позволява обработка със силно киселинни препарати. Те понякога са силно необходими, за отстраняване на упорити петна.

Качественото измиване премахва най-ефективно микроскопичните прахови частици. Външните фасади и стълбища се изработват от същите материали, заедно с устойчивият на влага, UV лъчи и температурни разлики гранитогрес – най-предпочитаната настилка за открити пространства. Почистването на фасада се извършва поне веднъж годишно, с прецизна обработка на облицовката.

Складови пространства

Помещенията, отличаващи къщата от апартаментът, и причината за по-времеемкото й чистене, са мазето, килерът, таванът и подпокривните пространства. Те се използват за съхранение на консервирани храни, обзавеждане, градински пособия и хиляди други принадлежности, от които еднофамилната къща се нуждае.

Почистването им, особено ако е било пропускано през определени периоди, е свързано с премахване на огромни количества прах и паяжини, от облицовки, мебели и предмети. Прахосмукирането, чрез прахосмукачка с филтър, е най-подходящо за тези помещения. Те често се вентилират от малки прозорци, и се нуждаят от прочистване на кислородът. Уредът с филтър НЕРА е изключително качествено решение за пространства като тези, и за всички останали, със застоял въздух и нередовно почиствани стаи.

Двор/градина

Дворното пространство е площ с основно значение от къщата. Почистването му, обикновено е свързано със събиране на изключително голям брой отпадъци, както и поддръжка на тревни площи, което представлява същинското усилие на процесът.

Професионалната фирма е полезна със събиране и почистване на отпадъци, и извозването им до определените за целта зони. Тревните площи се окосяват и окастрят, плевелите се отстраняват. Освежаването на тревните площи също може да се включи в процедурата, като част от пакет услуги.

Имате нужда от съдействие?

Имате въпроси на които не намирате отговор?

Моля свържете се с нас, за да можем да Ви помогнем.

phone